Πρακτορείο Αναντολού: Οι Έλληνες είχαν στείλει πληροφορίες με τα κινητά

0
203

Το επίσημο κρατικό πρακτορείο τής Τουρκίας, Ανατολού, μετέδωσε πριν από λίγο ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες στρατιωτικής κατασκοπείας. Και ισχυρίστηκε ότι «έστειλαν πληροφορίες με τα κινητά τους στους προϊσταμένους τους».

Λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τής Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ είχε δηλώσει ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί ερευνώνται για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή και για κατασκοπεία.

Ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Το πρωί το δικαστήριο τής Ανδριανούπολης απέρριψε το αίτημα να αποφυλακιστούν ο 29χρονος ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο 25χρονος λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, μέχρι την εκδίκαση τής υπόθεσής τους. Όπως μετέδωσε η Χουρριέτ, οι λόγοι που δεν έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης είναι δύο: Αφενός το ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας στην Τουρκία, και άρα υπάρχει κίνδυνος να διαφύγουν, και αφετέρου το ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η εξέταση των κινητών τηλεφώνων που είχαν στη κατοχή τους.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη έως τη δίκη, η οποία μπορεί να οριστεί μετά από αρκετές εβδομάδες.

Πρακτορείο Ανατολού: Οι Έλληνες είχαν στείλει πληροφορίες με τα κινητά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here