«Πράσινο» φως για την αποφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου

0
69

Αποφυλακίζεται υπό όρους ο Γιάννος Παπαντωνίαου, καθώς συμπληρώνεται το 18μηνο της μέγιστης προφυλάκισης χωρίς να έχει ξεκινήσει καν η δίκη για τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έκανε δεκτή την αίτησή του, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ύψους 150 χιλιάδων ευρώ.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας αδυνατεί να συγκεντρώσει το εξωφρενικό, όπως το χαρακτηρίζει, ποσόν της εγγύησης και παραμένει στη φυλακή προς το παρόν.

Η δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου:

«Από την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 έχει εκδοθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών (Πρόεδρος ο κ. Σεβαστίδης) κατόπιν σχετικής αιτήσεως του Γιάννου Παπαντωνίου, σύμφωνα με το οποίο γίνεται δεκτή η αίτησή του και αντικαθίσταται η προσωρινή του κράτηση με τους εξής περιοριστικούς όρους:

α) Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

β) Εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του

γ) Καταβολή εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ!!

Ο κύριος Γιάννος Παπαντωνίου παραμένει στις φυλακές, γιατί αδυνατεί να καταβάλει την εγγύηση.

Στην περίοδο του δράματος τους κορωνοϊού, όπου στις φυλακές οι συνθήκες κράτησης είναι εξαιρετικά δυσχερείς, η Πολιτεία μελετά τη λήψη εκτάκτων μέτρων για την πληθυσμιακή αποσυμφόρηση των φυλακών, μετά από 17 μήνες κράτησης του κυρίου Παπαντωνίου ηλικίας 71 ετών, με δεσμευμένη την κινητή και ακίνητη περιουσία του, η επιβολή αυτής της εξωφρενικής εγγύησης συνιστά κακοποίηση του ορθού δικανικού λόγου και συγχρόνως απόλυτη περιφρόνηση των ανθρωπιστικών αξιών».

Ο πρώην υπουργός είχε προφυλακιστεί στις 23 Οκτωβρίου 2018 μετά την απολογία του για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αφορά ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να έλαβε ως μίζα για τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here