Προφυλακίστηκε δικηγόρος -Κατηγορείται ως μέλος της μαφίας φυλακών

0
730
Προφυλακίζεται η 45χρόνη δικηγόρος που συνελήφθη για συμμετοχή στο κύκλωμα της «μαφίας των φυλακών, μετά από την απολογία της στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο. Η δικηγόρος είχε αναλάβει την υπεράσπιση Αλβανού βαρυποινίτη Κλοντιάν Λεκοτσάι, που εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Ενώπιον του εφέτη απολογείται τώρα ο δεύτερος δικηγόρος που συνελήφθη με ένταλμα για συμμετοχή στο κύκλωμα των φυλακών. Ο 65χρονος είχε διατελέσει συνήγορος του ΛΑΓΗΕ σε βάρος του οποίου είχε γίνει το 2014 επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάστηκαν ως αυτουργοί Αλβανοί υπήκοοι καθώς και ο επιχειρηματίας ‘Αρης Φλώρος ως εντολέας της εγκληματικής ενέργειας.
Στο πλευρό του 65χρονου τάσσονται οι συνάδελφοι του, συνεργάτες του γραφείο του, με ανακοίνωση που εξέδωσαν, ενόψει της απολογίας του, στην οποία υπερασπίζονται το «ήθος και την εντιμότητά του».
Στην ανακοίνωση των συνεργατών του κατηγορούμενου δικηγόρου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται μια παράδοξη, όσο και άδικη φημολογία ενάντια στον διακεκριμένο νομικό και δικηγόρο κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, που προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά γιατί έλαβε τέτοιες διαστάσεις και το ποιός επωφελείται από αυτή. Το Νοέμβριο του 2014, ο Γ. Αντωνόπουλος υπήρξε θύμα δολοφονικής επίθεσης και επέζησε από πραγματικό θαύμα. Οι αυτουργοί, φυσικοί και ηθικοί, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό.
Σε δύο μέρες ξεκινάει η κατ’ έφεσιν δίκη της εναντίον του δολοφονικής απόπειρας. Και δεν είναι καθόλου τυχαίος, ούτε ο χρόνος, ούτε το περιεχόμενο της φημολογίας: επιχειρείται να παρουσιαστεί ο Γ. Αντωνόπουλος, ο οποίος είναι το πραγματικό θύμα της δολοφονικής απόπειρας ως δήθεν μέλος εγκληματικής οργάνωσης και ο ήδη καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του, ως δήθεν «θύμα». Αφορμή της φημολογίας αποτέλεσε η επαφή του Γ. Αντωνόπουλου με έναν Αλβανό κρατούμενο, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του τελευταίου και την οποία ο Γ. Αντωνόπουλος αποδέχθηκε, γιατί ο κρατούμενος αυτός γνώριζε και μπορούσε να τον πληροφορήσει -όπως και έγινε- για την ταυτότητα του ανθρώπου που έδωσε την εντολή να τον σκοτώσουν. Έκτοτε, υπό διαρκές κράτος φόβου, έγινε η όποια συνέχιση της επαφής του Γ. Αντωνόπουλου με τον εν λόγω κρατούμενο,πάντα με πρωτοβουλία του τελευταίου..».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here