Πρόωρες εκλογές στα τέλη Ιουνίου αποφάσισε ο Τσίπρας μετά τη βαριά ήττα

0
267

Η βαρύτατη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τον πρωθυπουργό στην απόφαση να ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διεξαγωγή προώρων βουλευτικών εκλογών. Μιλώντας τα μεσάνυχτα προς τους πολίτες τόνισε ότι μετά από τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, την επόμενη Κυριακή, θα επισκεφθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο και θα του εισηγηθεί να προκηρύξει αμέσως εκλογές. Πράγμα που σημαίνει ότι θα στηθούν οι κάλπες την τελυταία Κυριακή του Ιουνίου.

«Πορευτήκαμε 4 χρόνια σε πρωτοφανείς δυσκολίες, κόντρα στο ρέμα. Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη του μνημονίου και μόλις ανασάναμε θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα της πατρίδας. Δεν κρυφτήκαμε, είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Την αλήθεια θα πούμε και τώρα. Δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο δρόμος της οριστικής εξόδου από τα Μνημόνια και από την άλλη πλευρά ο δρόμος της επιστροφής στην κρίση στο σκοτάδι των ολιγαρχών. Ζητήσαμε εμπιστοσύνη στο σχέδιο μας, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να αμφισβητεί την πορεία και τα μέτρα για να μην μπορούν να πάρουν κάποιοι πίσω τις θυσίες και του κόπους του λαού», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μου, δεν μου ταιριάζει να αγνοήσω το αποτέλεσμα. Ποτέ αυτά τα χρόνια δεν πορεύτηκα με κόλπα δεν επέλεξα τον εύκολα δρόμο δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Μένω πιστός στις αρχές μας. Η αφοσίωσή μας στο λαό είναι ηθική υποχρέωση είναι η ψυχή μας, η ψυχή μου. Κανείς μας δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε.
Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει το σχέδιό μας για έξοδο από κρίση. Ηδη το κάνει. Ομως η τελική ετυμηγορία ανήκει στο λαό, σε όλους εσάς. Δεν πρόκειται να αποδράσω ούτε να το βάλω στα πόδια, να παραιτηθώ από τον αγώνα για ισότητα, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη Ημουν εδώ θα είμαι εδώ. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη όπως έχουμε κάνει και στις πιο δύσκολες στιγμές.
Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον ΠτΔ να προκηρύξω εκλογές για να λάβει ο λαός την απόφαση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here