Προσωπικός θρίαμβος Τσίπρα, χαστούκι σε Λαφαζάνη, Ζωή, Γλέζο, Ραχήλ

0
56

Ο Έλληνες έδειξαν την εμπιστοσύνη τους προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, δίνοντάς του ποσοστό περίπου 35,5% -σχεδόν ανάλογο εκείνου που είχε λάβει τον περασμένο Ιανουάριο, όταν δεν είχε ψηφίσει το μνημόνιο και όταν δεν είχε αντιμετωπίσει διάσπαση και αποχώρηση κορυφαίων στελεχών του.

Οι Έλληνες τον επέλεξαν ως πρωθυπουργό και τον «προίκισαν» με 145 έδρες, μόλις 4 λιγότερες από τον Ιανουάριο. θεωρώντας ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα πράγματα, μέσα στο στενό πλαίσιο του νέου μνημονίου. Δίνοντας δε και εισιτήριο εισόδου στη Βουλή στους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, είναι προφανές ότι προσέφεραν ψήφο εμπιστοσύνης και στην κυβερνητική συνεργασία τους.

Οι Έλληνες, ταυτόχρονα,  αποδοκίμασαν πλήρως τη διασπαστική κίνηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και την εκλογική σύμπραξή του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Μανόλη Γλέζο και τη Ραχήλ Μακρή. Νομίζω ότι απέρριψαν με απόλυτο τρόπο και την πρότασή τους για επιστροφή στη δραχμή.

Ενίσχυσαν ελαφρά το ΠΑΣΟΚ σε βάρος του Ποταμιού, διατήρησαν στην ίδια θέση το ΚΚΕ, και έδωσαν περαιτέρω χέρι στήριξης στη Χρυσή Αυγή -κυρίως οι άνεργοι, που έφεραν στην πρώτη θέση το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Να μην ξεχάσω: έβαλαν, για πρώτη φορά, στη Βουλή το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, ως φόρο τιμής στην 30ετή cult διαδρομή του.

Από εδώ και πέρα ξεκινούν τα πολύ δύσκολα για όλους εμάς, καθώς θα αρχίσει να εφαρμόζεται το νέο, πολύ σκληρό μνημόνιο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here