Πρόστιμο 9.000 ευρώ από το ΣΕΠΕ στον ΕΟΠΠΕΠ

0
85

Κανονικά παραμένει στη θέση της ως διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ η Ελένη Γιαννακοπούλου, παρά τις ποινικές διώξεις εναντίον της, κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου που καλύπτει τους επίορκους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Εργαζόμενοι του Οργανισμού είχαν καταγγείλει τη διευθύνουσα σύμβουλο για διωγμούς εναντίον όσων φορούσαν σταυρούς ή είχαν στον χώρο τους θρησκευικά σύμβολα, όπως εικόνες, απαιτώντας την απομάκρυνσή τους, ενώ η ίδια παραμονή Δεκαπενταύγουστου πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια.

Τώρα η Ελένη Γιαννακοπούλου επανέρχεται στο στόχαστρο καθώς το ΣΕΠΕ επέβαλε πρόστιμο 9.000 ευρώ στον ΕΟΠΠΕΠ επειδή η ίδια αρνήθηκε να δώσει την καλοκαιρινή άδεια σε υπαλλήλους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ προς το ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν ήδη στοχοποιηθεί από τη Γιαννακοπούλου και γι αυτό τιμωρητικά δεν τους χορήγησε τη νόμιμη άδειά τους.

Η διευθύνουσα σύμβουλος κατηγορείται για ακραίο αυταρχισμό και επιθετική συμπεριφορά εναντίον των υπαλλήλων ενώ διερευνώνται και άλλες περιπτώσεις στις οποίες εμπλέκεται.

 Αναλυτικά το δελτίο Τύπου των εκπροσώπων των εργαζομένων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ από το ipaideia.gr:

ΟΝΕΙΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ: 9000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

Μέχρι πού θα φτάσει ο κατήφορος στον ΕΟΠΠΕΠ; Ίσως για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά δημόσιος Οργανισμός (και μάλιστα επί των ημερών μιας αριστερής κυβέρνησης) καταδικάζεται ως κακός εργοδότης με βαρύ πρόστιμο για παραβίαση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων!

Πιο συγκεκριμένα, η Επιθεώρηση Εργασίας μετά από καταγγελία εργαζόμενων επιδίκασε στον ΕΟΠΠΕΠ πρόστιμο 9.000 ευρώ, επειδή αρνήθηκε (!) να χορηγήσει τη νόμιμη καλοκαιρινή άδεια σε υπαλλήλους του!

Το πρόβλημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν στοχοποιηθεί για διάφορους λόγους από την φερόμενη ως Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ κ. Γιαννακοπούλου, η οποία αποφάσισε προφανώς να τους «τιμωρήσει», στερώντας τους το δικαίωμα της άδειας! Μάλιστα αυτή δεν είναι η μοναδική φορά που η εν λόγω κατηγορείται για ακραίο αυταρχισμό και για επιθετική συμπεριφορά εναντίον εργαζόμενων. Εναντίον της εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο της νομικής διερεύνησης.

Έχουμε επισημάνει εδώ και 6 μήνες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και σε όλους τους αρμόδιους φορείς τα σοβαρότατα προβλήματα που έχει προκαλέσει στον Οργανισμό η εν λόγω. Δυστυχώς, δεν έχουμε εισακουστεί, με αποτέλεσμα κάθε ημέρα που περνά ο ΕΟΠΠΕΠ να διασύρεται και να κινδυνεύει η λειτουργία του. Αναρωτιόμαστε, αν οι υπεύθυνοι για την εποπτεία του Οργανισμού που στηρίζουν την κ. Γιαννακοπούλου ως «εξυγιαντή» που θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα, αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος.

Για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση καταδίκης του ΕΟΠΠΕΠ για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο ΔΣ ζητούμε από τον αρμόδιο για την εποπτεία του Οργανισμού Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη να προβεί σε άμεσο καταλογισμό ευθυνών. Τέλος, απευθύνουμε για μια ακόμη φορά έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να σταματήσει το όργιο εργασιακού αυταρχισμού και τρομοκράτησης υπαλλήλων που έχει εγκαθιδρυθεί στον ΕΟΠΠΕΠ από το Μάιο.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ  ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΤΡΙΒΑΛΑΣ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ  ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ 

Ο ΑΝΑΠΛ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here