Πρόστιμο στη μοναδική κάτοικο χωριού για τσιπάκια σκύλων!

0
129

Πρόστιμο στη μοναδική κάτοικο του χωριού Ανάβατου της ίου επέβαλε η αστυνομία έπειτα από καταγγελία, επειδή τα τέσσερα σκυλιά που κυκλοφορούν στο ερημικό χωριό δεν φέρουν ηλεκτρονικό τσιπ!

Το πρόστιμο αγγίζει τα 2.400 ευρώ και είναι πραγματικά δυσθεώρητο για μία συνταξιούχο όπως είναι η Σμαράγδα Παπαστυλιανού που κατήγγειλε το περιστατικό στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ-ΑΛΗΘΕΙΑ. Επιπλέον τα τέσσερα σκυλιά μπορούσαν να θεωρηθούν αδέσποτα καθώς είναι ελεύθερα να γυρνούν ακόμη και στα βουνά και δεν έχει την αποκλειστική επιμέλειά τους η συνταξιούχος.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Χίου, Νίκος Καρασούλης, που χαρακτήρισε το γεγονός απαράδεκτο και ότι θα μεριμνήσουν έτσι ώστε να επιλυθεί το θέμα.

Ανακοίνωση εξέδωσε εξάλλου ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου που δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν.

«Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου (ΦΣΧ) αισθάνεται την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την καταγγελία στην Αστυνομία και επιβολή προστίμου στην κάτοικο Αναβάτου κ. Παπαστυλιανού για παράβαση του νόμου 4039/12 περί Προστασίας Ζώων.

Κανένα από τα μέλη του ΦΣΧ δεν προέβη στην καταγγελία αυτή, ενώ εδώ πρέπει να τονιστεί ότι τα μέλη του ΦΣΧ ουδέποτε έχουν προβεί σε ανώνυμες καταγγελίες μέσω κλήσης στο 100. Είναι ξεκάθαρο ότι η κ. Παπαστυλιανού, συγχέει μέλος του Συλλόγου το οποίο πράγματι επισκέφτηκε τον Ανάβατο με φίλους γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου, με την πρόσφατη καταγγελία.

Το μέλος του ΦΣΧ μάλιστα πρότεινε στην κ. Παπαστυλιανού μετά από κουβέντα, ο Σύλλογος να βοηθήσει στην σήμανση και τον εμβολιασμό των ζώων της, με έξοδα του…

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου εδώ και 21 χρόνια, εθελοντικά, μέσα από εκπαίδευση, ομιλίες, στειρώσεις αδέσποτων, εμβολιασμούς, υιοθεσίες, φαρμακευτική περίθαλψη, αρωγή σε φιλόζωους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, έχει συνεισφέρει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την φιλοζωία και έχει βοηθήσει αμέτρητα ζώα να βρουν οικογένειες και πολλές οικογένειες να βρουν τον δικό τους τετράποδο φίλο. Πριν κλείσουμε την παρέμβαση μας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο 4039/12 ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ από το 2012 είναι υποχρεωτική πλέον η σήμανση και ο εμβολιασμός των ζώων συντροφιάς».

Πηγή: era-aegean.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here