Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

0
63

Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο όπως κι έκανε.

«Είναι υποχρέωσή μου να αποτρέψω την υποθήκευση του μέλλοντος της πατρίδας μας με μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. «Είναι κακή συμφωνία. Η αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνικότητας είναι μια εθνική υποχώρηση» είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ πρόσθεσε: «Υπό τις παρούσες συνθήκες και καθώς η κυβέρνηση δεν διαθέτει την κοινοβουλευτική εξουσιοδότηση η Νέα Δημοκρατία κάνοντας χρήση των άρθρων 84 του Συντάγματος συντάγματος και του 142 της Βουλής καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και προκαλώ τον κ. Τσίπρα που κρύβεται, αν τολμά, να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, όπως έκαναν όλοι οι προκάτοχοί σας για να επιβεβαιώσουν την θετική ψήφο της Βουλής προς την κυβέρνησή τους για να δούμε ένα υπάρχουν 154 βουλευτές που είναι πρόθυμοι να πουν ναι στη συμφωνία που ετοιμάζεστε να υπογράψετε στις Πρέσπες. Σήμερα αναμετρόμαστε όλοι με την ιστορία».

Στη συνέχεια άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση τελειώνει τη θητεία της όπως την ξεκίνησε: με ψέματα» και ανέφερε ότι στην ουσία η κυβέρνηση φέρνει το «τέταρτο μνημόνιο», αλλά «χωρίς χρηματοδότηση», το δεύτερο κατά σειρά που φέρει, όπως είπε, τις υπογραφές Τσίπρα – Καμμένου.

Επιπλέον, κατηγόρησε τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι «δεσμεύουν τη χώρα για πολλά χρόνια με βαριά υποθήκη τον εθνικό πλούτο της χώρας» και ότι «μειώνουν μισθούς, συντάξεις και αφορολόγητο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here