Πρωθυπουργός της Φινλανδίας η νεότερη στον κόσμο

0
79

Η νεότερη εν ενεργεία πρωθυπουργός στον κόσμο θα είναι η 34χρονη Σάνα Μάριν, η οποία εξελέγη από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Φινλανδίας με μόλις τρεις ψήφους διαφορά. Η έως σήμερα υπουργός Μεταφορών θα ηγηθεί της Κεντροαριστερής πεντακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού με γυναίκες επικεφαλής στα τέσσερα από τα πέντε κόμματα. Οι Σοσιαλδημοκράτες ήταν πρώτο κόμμα στις εκλογές που έγιναν τον Απρίλιο και, συνεπώς, έχουν δικαίωμα να ορίσουν τον πρωθυπουργό.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα την ηλικία ή το φύλο μου, σκέφτομαι τους λόγους που εισήλθα στην πολιτική και τα πράγματα εκείνα για τα οποία κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος», είπε η νέα πρωθυπουργός. 

Η Μάριν είναι η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας και η νεότερη στην ιστορία της. Αναλαμβάνει καθήκοντα εν μέσω απεργιακού κύματος, το οποίο θα σταματήσει την παραγωγή σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας από σήμερα.

Ο έως τώρα ηγέτης της κυβέρνησης Άντι Ρίνε αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή το κόμμα του Κέντρου απέσυρε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, διαφωνώντας με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την απεργία στα ταχυδρομεία, η οποία επεκτάθηκε στον κρατικό αερομεταφορέα Finnair και σε άλλους τομείς πριν λήξει.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here