Πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Πολάκη-Αντιδράσεις για τη στήριξη Τσίπρα

0
95

Tο πιο σοβαρό ενδοκυβερνητικό και εσωκομματικό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας με τα όσα άθλια είπε ο Παύλος Πολάκης για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και η απόφασή του να τον καλύψει επιβάρυνε την ατμόσφαιρα.

Μετά τους Νίκο Φίλη, Γιάννη Μπαλάφα και Στέλιο Κούλογλου και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, αποδοκίμασαν την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού τόσο ο προϊστάμενός του υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, όσο και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ωστόσο, οι επικρίσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά αποθάρρυναν τον κ Πολάκη, ο οποίος αντεπετέθη «πατώντας» πάνω στη στήριξη που είχε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Με ανάρτησή του στο facebook σήκωσε το «γάντι’ που έριξε ο Νίκος Φίλης με τη δήλωση «τα λόγια Πολάκη δεν εκπροσωπούν το ήθος της Αριστεράς, το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το ηθικό πλεονέκτημα και το ήθος της Αριστεράς σημαίνει να μη φοβάσαι να εκτεθείς γι αυτά που πιστεύεις ,να σηκώνεις το γάντι που σου ρίχνει ο αντίπαλος, να στηρίζεις το κόμμα σου και τα μέλη του, να υπερασπίζεσαι τα μέτωπα και τους συμμάχους σου, ασκώντας όταν χρειάζεται την πιο σκληρή κριτική εκεί που πρέπει», έγραψε.

Η νέα δημόσια παρέμβασή του κλιμάκωσε την κριτική στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κορυφαία στελέχη εκτιμούν ότι πλέον γίνεται ζημιά στο κόμμα ενόψει ευρωεκλογών. Δεν είναι τυχαία η παρέμβαση αρκετών στη λογική ότι «ο Πολάκης βοηθά να βγει από τη δύσκολη θέση ο Μητσοτάκης», εννοώντας την επίμαχη φράση του αρχηγού της ΝΔ για το δώρο των Χριστουγέννων. «Εκεί που τον είχαμε στριμώξει βρεθήκαμε απολογούμενοι», ακούγεται όλο και συχνότερα στις συζητήσεις υπουργών και βουλευτών.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here