Ψινάκης: Έκανα πάρτι στη Μύκονο τη νύχτα της τραγωδίας στο Μάτι

0
164

 

Ο Ηλίας Ψινάκης επιβεβαίωσε όσα λέγονταν τη νύχτα της πολύνεκρης πυρκαγιάς στο Μάτι. Σχεδόν 9 μήνες μετά την τραγωδία, είπε ότι ο ίδιος βρισκόταν στη Μύκονο και έκανε πάρτι για την ονομαστική εορτή του.

«Κάνω τις διακοπές με την άδειά μου. Συνδυάζω τις διακοπές με τους προσκεκλημένους μου από το εξωτερικό. Κάθε Σαββατοκύριακο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, κανονίζω να φεύγω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πήρα την άδειά μου στην ονομαστική εορτή μου, στις 20 Ιουλίου. Ο Αύγουστος είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας λόγω των πυρκαγιών. Προσπάθησα να ακυρώσω το πάρτι, αλλά επειδή είχαν προσκληθεί πρέσβεις, δεν γινόταν να ακυρωθεί λόγω πρωτοκόλλου», αποκάλυψε στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, στον Alpha.

Τι ώρα ενημερώθηκε για τη φωτιά και πώς προσπάθησε να φύγει από το νησί και να επιστρέψεινστον Μαραθώνα;

«Δεν θυμάμαι τι ώρα ενημερώθηκα, αλλά η φωτιά βρισκόταν στο Νταού Πεντέλης, επομένως δεν απειλούμασταν. Έτσι, έφυγα με ελικόπτερο, ήμουν μεταξύ Δήλου και Μυκόνου, αλλά ο πιλότος απαγόρευσε την απογείωση λόγω καπνού. Επέλεξα να φύγω με φουσκωτό σκάφος, είχε 4-5 μποφόρ, αλλά με τη φωτιά άλλαξαν οι συνθήκες και έγιναν 10. Δεν έφτασα και πήγαμε στη Σέριφο μέχρι τα ξημερώματα, όταν φύγαμε και πήγαμε στο Λαύριο. Παρ’ όλα αυτά, ενημερωνόμουν μέσω ασυρμάτων των σκαφών. Πήγα κατευθείαν στο Δημαρχείο, είχα καλέσει τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον υπουργό Υποδομών, ο οποίος είχε φέρει 120 μηχανικούς σε συνεργασία με τη δική μας Τεχνική Υπηρεσία για να αρχίσει η καταγραφή των σπιτιών».

Ο δήμαρχος Μαραθώνα ρωτήθηκε και για τη δήλωσή του ότι είχε καεί και το δικό του σπίτι στο Νέο Βουτζά -πράγμα που απεδείχθη ψέμα.

«Η δεύτερη μεγαλύτερη ηλιθιότητα που έχω κάνει ήταν ότι είπα πως κάηκε και το σπίτι μου. Έμενε η 88χρονη μητέρα μου, η φωτιά πέρασε αλλά έκαψε γύρω-γύρω. Έτσι μου έλεγε εκείνη. Η πρώτη ηλιθιότητα και η μεγαλύτερη ήταν όταν ένας δημοσκόπος με συμπεριέλαβε σε έρευνα ως προς τη δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών και αναδείχθηκα πρώτος. Εκατό νεκροί με μαρτυρικό θάνατο, 4.100 ήταν με το μαγιό, καμένα αυτοκίνητα, καμένα σπίτια, καμένα όλα».

Όπως είπε, κοιμάται ήσυχος, διότι όπου και αν βρισκόταν δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here