«Ψίθυροι» για Παπουτσή – Δεν νομίζουμε ότι θα παραιτηθεί​, λένε υπουργοί

0
47

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αποτελεί προπομπό του Χρήστου Παπουτσή;

Το ερώτημα αυτό βρίσκεται στα χείλη πολλών, μετά την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών και με δεδομένη τη στενή πολιτική της σχέση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

– «Θα έπαιρνε τέτοια σοβαρή απόφαση η Μαριλίζα, χωρίς να ενημερώσει τον Χρήστο;» αναρωτιούνται πολλοί, δίνοντας οι ίδιοι την απάντηση πως «κάτι τέτοιο αποκλείεται».

– «Θα έπαιρνε τέτοια απόφαση αν διαφωνούσε ο Χρηστος;» είναι το δεύτερο ερώτημα.

«Πολύ δύσκολα», απαντούν οι ίδιοι. Συμπληρώνουν, όμως, ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα τίποτα δεν αποκλείεται. Ακόμη και η αυτονόμηση προσώπων που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί.

Υπάρχει περίπτωση, λοιπόν, να παραιτηθεί ο Χρήστος Παπουτσής;

Οι κ. Βενιζέλος, Λοβέρδος, Σκανδαλίδης και η κυρία Διαμαντοπούλου, που συζήτησαν μαζί του όλες τις εξελίξεις νωρίτερα, σχημάτισαν την εντύπωση ότι δεν έχει πάρει τέτοια απόφαση.

Ωστόσο, συνεργάτες του αναφέρουν ότι περιμένει να ακούσει τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο. Πριν κάνει οτιδήποτε.
Και προσθέτουν ότι «ο κ. Παπουτσής δεν παραιτείται από τις αρχές και τις αξίες του».

Άρα; Μπορεί να σκάσει τέτοιο κανόνι; Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είναι μεσαίο κομματικό στέλεχος, όπως η Μαριλίζα. Αποτελεί κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, οι παρενέργειες θα είναι πολλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here