Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη

0
135

Μεγάλη επιδείνωση του καιρού, με πτώση θερμοκρασίας, χιόνια ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, και θυελλώδεις βόρειους ανέμους, έρχεται από την Τετάρτη. Όπως αναφέρει το meteo, ψυχρές αέριες μάζες θα επηρεάσουν τον καιρό έως και την Παρασκευή.

Η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας σε υψόμετρο 1.500 μέτρων αναμένεται να είναι μεταξύ 17 και 18 βαθμών Κελσίου.

Σε χαμηλότερα υψόμετρα, λόγω του πλήθους των παραγόντων που επιδρούν στην τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος (ηλιοφάνεια/νεφοκάλυψη κ.λπ.), η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένεται να είναι μεταξύ 10 και 12 βαθμών Κελσίου.

Ανάλογη είναι η πρόγνωση και της ΕΜΥ. Η προϊσταμένη πρόγνωσης Αντωνία Τασοπούλου, μιλά για ραγδαία αλλαγή του καιρού. 

«Έρχεται με μεγάλη ταχύτητα ένα ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια Βαλκάνια και η Τετάρτη θα είναι μια τελείως διαφορετική μέρα. Δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία στη Θεσσσαλονίκη τους 10 βαθμούς, ακόμη πιο χαμηλά θα πέσει την Πέμπτη και την Παρασκευή, στους 5 και 6 βαθμούς Κελσίου. Μιλάμε για θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες. Την Τετάρτη, στη Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται χιόνια κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και ειδικά στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Δεν περιμένουμε χιόνι μέσα στη Θεσσαλονίκη. αλλά στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα θα λήξουν την Παρασκευή στα βόρεια της χώρας. Τα χιόνια και οι βροχές θα έχουν μετατοπιστεί νοτιότερα, όμως η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή, θα έχουμε ισχυρό παγετό. Συγκριτικά με τις θερμοκρασίες της Δευτέρας και της Τρίτης (17 και 18 βαθμούς Κελσίου), μέρες με πολλές ώρες ηλιοφάνειας, τα μεσημέρια της Πέμπτης και της Παρασκευής η θερμοκρασία θα είναι έως και 12 βαθμούς χαμηλότερη».

Καλλιάνος: Ο χειμώνας επιστρέφει, ο καιρός αλλάζει
Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σχολιάζει την αλλαγή του καιρού λέγοντας ότι έρχεται χειμώνας από την Τετάρτη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here