Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη Κιμ

0
104

Αυτό που φαινόταν αδιανόητο στους περισσότερους θα συμβεί: Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, με τον οποίο αντήλασσε πολεμικές απειλές από την πρώτη μέρα τής θητείας του. Ο Βορειοκορεάτης αηυθηνε την πρόσκληση και ο Αμεριανός πρόεδρος την απεδέχθη. H συνάντηση των δύο θα γίνει έως τον Μάιο.

Ο Τσανγκ Λι Ουνγκ, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας της Νότιας Κορέας, αποκάλυψε ότι ο Τραμπ αποδέχθηκε την πρόσκληση του Κιμ για την ιστορική σύνοδο κορυφής.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας «αναφέρθηκε στην επιθυμία του να συναντηθεί με τον πρόεδρο Τραμπ το συντομότερο δυνατό», είπε, εξηγώντας πως ο Κιμ δεσμεύθηκε να μην προχωρήσει σε νέες δοκιμές πυρηνικών όπλων ή βαλλιστικών πυραύλων και να συζητήσει την αποπυρηνικοποίηση της χώρας του με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλεια του καθεστώτος του. «Ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι δέχεται να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν μέχρι τα τέλη Μαΐου, για να επιτευχθεί η μόνιμη αποπυρηνικοποίηση» της χερσονήσου, συμπλήρωσε.

Αμέσως μετά, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποδέχθηκε την πρόσκληση του αινιγματικού βορειοκορεάτη ηγέτη.

Μέσω Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε τη «μεγάλη πρόοδο» όσον αφορά το ζήτημα της Βόρειας Κορέας, επιμένοντας στο γεγονός ότι ο ισχυρός άνδρας της Πιονγκγιάνγκ μίλησε για «αποπυρηνικοποίηση» και όχι απλά για το «πάγωμα» των προγραμμάτων της χώρας του. «Οι κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου εξευρεθεί συμφωνία», συμπλήρωσε.

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη Κιμ

υ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here