Ρασοφόροι φιλάργυροι, παιδόφιλοι… Άγιοι πραγματικά…

19
579

«Η Εκκλησία στέκεται δίπλα στο ποίμνιο της», θα έλεγε κάποιος καλόβουλος χριστιανός.

Ιερείς σε ρόλο καλού Σαμαρείτη συντονίζουν το εξαιρετικό φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος, και συντηρούν τη θεάρεστη δημόσια εικόνα της.

Σε μια περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης, η υποκρισία διαφεντεύει και οι πλέον αδιάφοροι προς την ουσία των πραγματικών αναγκών του κόσμου, είναι αυτοί οι ρασοφόροι που παραβαίνουν κάθε εντολή και ασελγούν κυριολεκτικά, ψυχικά και σωματικά σε όσους ανήκουν στις αδύναμες κοινωνικές μάζες.

Πράξη πρώτη, πράξη οργής.

Την ίδια στιγμή που ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, διαμηνύει στην Πολιτεία και στους αρμόδιους υπουργούς ότι πρέπει να υποβάλουν έφεση κατά της απόφασης του ΕΔΑΔ, σχετικά με την εφαρμογή του Συμφώνου Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, χαρακτηρίζοντας το «κακούργημα» και «παρά φύσιν ασέλγεια», κάποιοι άλλοι ιερείς ασελγούν δια της Μητροπολιτικής ανοχής ή αδιαφορίας ή άγνοιας (κατά περιπτώσεων) και ικανοποιούν τις σεξουαλικές τους διαστροφές σε παραπλανημένους πιστούς και σε ακόλουθους της ανωμαλίας.

Ιερατικά σκάνδαλα μεταξύ δόκιμων μοναχών και πνευματικών πατέρων έχουν δει πολλές φορές το φως της δημοσιότητας, αυτά που συγκλονίζουν στο άκουσμα και μόνο, είναι τα περιστατικά παιδοφιλίας που αγγίζουν αρκετούς διεστραμμένους ιερείς της Ορθοδόξου εκκλησίας.

«Πότε θα σε συναντήσω, να μου αλλάξει η ζωή;» ήταν η φράση με την οποία ξεκινούσε την προσωπική του ιστοσελίδα Αρχιμανδρίτης και είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία, που έλεγε ότι εκδίδεται μέσω του διαδικτύου.

Ένας άλλος Αρχιμανδρίτης, κρυβόταν πίσω από το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που διακινούσε μέσω διαδικτύου.

Σεξουαλικά σκάνδαλα με πρωταγωνιστές κληρικούς, παιδεραστές και βιαστές ανηλίκων τέκνων και όχι τεκνών κατά τις δικές τους λάγνες επιθυμίες, σιγοβράζουν στο καζάνι της αμαρτίας μέχρι να ξεχειλίσει και η Εκκλησία να ανακαλύψει τι γίνεται κάτω από τον χιτώνα της.

Πράξη δεύτερη, πράξη για κλάματα.

Η Εκκλησία στέκεται δίπλα στο ποίμνιό της και, ουσιαστικά, νοιάζεται για την εστία του.

Χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν κάτω από εξαθλιωμένες καταστάσεις, οικογένειες βρίσκονται στο δρόμο χωρίς στέγη, αλλά παρόλα αυτά η εκκλησία είναι δίπλα τους, προσφέροντάς τους συσσίτιο. Για τα εκατοντάδες άδεια ιδιόκτητα διαμερίσματα της Εκκλησίας; Ούτε λόγος.

«Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω».

Ελεημοσύνη και αγάπη, αλλά το «μεγάλο παγκάρι» ουδείς το αγγίζει. Η Εκκλησία διαχειρίζεται τα οικονομικά της άψογα, με επιχειρηματικότητα και σκληρούς διακανονισμούς υπερασπίζεται την περιουσία της.

Δυνάστες φιλάργυροι, ελέγχουν τα κτίρια που ενοικιάζουν επιχειρηματίες για πολλές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Πρόκειται για κληρικούς, οι οποίοι φορούν το προσωπείο των θρησκευτικών λειτουργών και με άψογο διπλωματικό τρόπο ως αδίστακτοι διαπραγματευτές, ασκούν πιέσεις για να αποσπάσουν το συμφωνημένο υπέρογκο ποσό.

Επιχειρηματίας που δυσκολευόταν να ανταποκριθεί στα 20.000 ευρώ, μηνιαίο ενοίκιο, ζήτησε από τον Μητροπολίτη να επιδείξει λίγη ανοχή λόγω οικονομικής κρίσης και ο συμπονετικός Πατέρας, απάντησε: «Αν δεν μπορείς παιδί μου, άστο να το ενοικιάσει κάποιος άλλος χριστιανός».

Η αλήθεια είναι ότι έχουν υπογραφεί συμφωνητικά, μνημόνιο μεταξύ επιχειρηματιών και με την ευλογία του Δεσπότη. Μήπως αδίκως τους λοιδορώ και λάβω ως χριστουγεννιάτικο δώρο, αφορισμό, να μη λιώνουν μήτε τα υποδήματα μου;

Πόσες πράξεις ακόμα να σας περιγράψω; Το θέατρο του παραλόγου σε μια σκηνή με φόντο τον εσταυρωμένο. Πράξεις γεμάτες ίντριγκα. Διότι και μεταξύ ιερέων επικρατεί το «οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος»

Τέλος, οφείλω ως «καλή χριστιανή» να αναφερθώ στους λιγοστούς πιστούς θρησκευτικούς λειτουργούς, σε εκείνους τους ιερείς που χωρίς δόλο, χωρίς επικριτικό ύφος, με αγάπη και ταπεινότητα βρίσκονται πραγματικά δίπλα στο ποίμνιο τους και να τους πω, ένα ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΗ Ιστορία ενός Δέντρου
Επόμενο άρθροΆγιος Βασίλης προσφέρει δώρο σε… καρχαρία
Αγαπώ τη θάλασσα, τη φύση, τον ουρανό, τον ήλιο, τους ανθρώπους, τη ζωή, τη δουλειά μου... Είδα το πρώτο φως στην πανέμορφη Πάτρα, εκεί όπου μεγάλωσα μέσα σε μια υπέροχη οικογένεια. Ζω όπου μπορώ να ανασάνω, να δημιουργήσω, να αγαπήσω και να εξελιχθώ. Μετά από μάχη δύο ετών (με αλλεπάλληλα αναπάντεχα χτυπήματα, όπως η απώλεια αγαπημένου προσώπου), κέρδισα έναν πόλεμο και τώρα μπορώ να διεκδικήσω με περισσότερη επιμονή, τα όνειρά μου. Ξεκίνησα πριν 11 χρόνια, έπειτα από σπουδές στη δημοσιογραφία κι’ έχοντας ιδιαίτερη κλίση ως στρατιωτική συντάκτης, άρχισα να κάνω μια εκπομπή για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας. Παράλληλα συνέχισα ως παρουσιάστρια διαφόρων ενημερωτικών και ψυχαγωγικών τηλεοπτικών προγραμμάτων και δελτίων ειδήσεων. Η δημοσιογραφία με κέρδισε μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο με πολλά άρθρα και ρεπορτάζ. Ασχολήθηκα και ασχολούμαι ακόμα, με τα πιο εξτρίμ αθλήματα, με ιδιαίτερη αγάπη στις καταδύσεις και τις ελεύθερες πτώσεις. Μεγαλωμένη χωρίς την παρουσία του πατέρα, από μια μητέρα ηρωίδα, έμαθα πως το savoir vivre με βοηθάει όσον αφορά την ποιότητα ζωής μου, ωστόσο κάποιες φορές αφήνω την μικρή πριγκίπισσα πίσω για να περπατήσω ξυπόλητη στις αλάνες. Αγαπώ την Τέχνη και δηλώνω παιδί της. Ζωγραφίζω, γράφω, χορεύω και ρισκάρω να χαρακτηριστώ μερικές φορές ρομαντική. Είμαι, όμως, μέσα σ’ ένα επαγγελματικό περιβάλλον που μου θυμίζει συνεχώς τη ρεαλιστική μου διάσταση κι έτσι ισορροπώ. Είμαι περήφανη γιατί έχω καταφέρει να συγγράψω έξι προσωπικά παιδικά θεατρικά έργα τα οποία έχω ανεβάσει σε θεατρικές σκηνές στην Πάτρα. Επίσης η συμμετοχή μου στο ομαδικό μυθιστόρημα των 12, με τον Δημήτρη Κωνσταντάρα να επιμελείται το έργο, με όρισε και επίσημα συγγραφέα. Παρέχω εθελοντικές υπηρεσίες σε ιδρύματα και προσπαθώ να βοηθάω ανήμπορους συνανθρώπους μου.

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αγαπητή Ελένη, απόλυτα δικαιολογημένη η οργή σας, την οποία συμμερίζομαι. Προσέξτε, όμως, με ποιους τα βάζετε! Μην ξεχνάτε ότι -όπως έδειξε η νεότερη Ιστορία- ακόμα και κυβερνήσεις είναι σε θέση να ανατρέπουν ή να «ευλογούν» (αναλόγως)…

  Παρεμπιπτόντως, δείτε μια πιο θεωρητική προσέγγιση στο ζήτημα της θρησκείας, γενικά:

  http://costaspap.blogspot.gr/2012/10/blog-post_11.html

  Νομίζω πως από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσει κάποτε η συζήτηση…

 2. Ο σκοπός του άρθρου ποιος ακριβώς είναι? Απλά αναφέρει κάποια πράγματα γύρω από τα κακά της εκκλησίας και στην ουσία δε καταλήγει κάπου….

 3. Μπορεί να είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες. Και, δυστυχώς, ορισμένα από όσα αναφέρεις έχουν όντως συμβεί και -πολύ πιθανό- θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Εδώ, θεομπαίχτες κυκλοφορούσαν (εντός και εκτός του Ναού) την εποχή του Χριστού, δεν θα υπάρχουν σήμερα; Αν μη τι άλλο, αδύνατο. Το φάουλ σου (επίτρεψέ μου τον όρο αυτό), είναι η χρονική στιγμή της δημοσίευσης του παρόντος άρθρου. Τα αληθινά Χριστούγεννα θα γιορταστούν σε μερικές ώρες στους Ναούς όλου του κόσμου και όχι κάπου αλλού, από ανθρώπους που θα προσέλθουν για τα Χριστού-Γεννα και όχι για κάποιον ρασοφόρο. Το κείμενό σου, λοιπόν, μερικές ώρες πριν την κορυφαία αυτή (για κάποιους) στιγμή, δεν συνεισφέρει σε τίποτα, παρά μόνο δημιουργεί επιπλέον αρνητικές σκέψεις και πόνο, τόσο στους «καλούς Χριστιανούς», όσο και στους «κακούς».

 4. Το ότι υπάρχουν τέτοιοι «ρασοφόροι» στην Εκκλησία και σε μεγαλύτερα «αξιώματα» δεν είναι κρυφό.
  Κανείς από αυτούς δεν επιτελεί έργο θεού και ο μόνος λόγος που διάλεξαν το δρόμο της ιεροσύνης είναι τα εύκολα χρήματα.
  Όμως, όπως είναι δύσκολο ένας εργοδότης να ξέρει τι κάνει στη ζωή του ένας υπάλληλος του, άλλο τόσο δύσκολο είναι και για την Εκκλησία να γνωρίζει τι κάνει ο κάθε ιερέας στον προσωπικό του χρόνο.
  Όλοι αυτοί οι παραβάτες τιμωρούνται αναλόγως κυρία μου. Επειδή ΠΡΟΦΑΝΩΣ αγνοείται τα εκ των έσω της Εκκλησίας να είστε σίγουρηι ότι υπάρχει δικαιοσύνη. Όχι σαν την «αδιαφανή» δικαιοσύνη που εσείς θα υπηρετήσετε όταν έρθει η ώρα, αλλά πραγματική.
  Αφήστε λοιπόν τις κατηγορίες και τις «λάσπες» Χριστουγεννιάτικα και πηγαίνετε να γιορτάσετε την όποια παγανιστική εορτή έχετε για χαρά σας.
  Αφήστε και τις υποκρισίες περί ευχαριστιών στους λιγοστούς(?) -νομίζετε- ιερείς που κάνουν τη δουλειά τους για να το παίξετε ανώτερη. Η Εκκλησία και οι πιστοί της δεν χρειάζονται τους ψεύτικους επαίνους σας.
  Υπάρχουν αμέτρητοι κληρικοί και απλοί άνθρωποι που βοηθούν με το παραπάνω συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Περάστε μια βόλτα και από την επαρχία για να δείτε έργο και μην αερολογείτε και κατηγορείτε την Εκκλησία για «κλεψιές» από το λάπτοπ σας. Εκατοντάδες μητροπόλεις της χώρας έχουν στήσει καταλύματα και γεύματα αγάπης ανά την Ελλάδα με δωρεές απλών ιδιωτών αλλά και από τα ταμεία της Εκκλησίας.
  Αφήστε τις αθεϊστικες ή αγνωστικιστικές απόψεις σας για τους ομοίους σας.
  Σας εύχομαι, σε ό,τι πιστεύεται, διότι η ανεξιθρησκία είναι δικαίωμα, να σας φέρει ό,τι ποθείτε.
  Στις κατηγορίες και τους λίβελλους στην Εκκλησία όμως θα μας βρείτε απέναντι σας.
  Απόψε τα χαράματα ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ -όχι ξαναγεννιέται- ο Χριστός.
  Ας σας φωτίσει.

 5. Δε με εκπλήσσουν αυτά που διαβάζω..μια ακόμη τυποποιημένη άποψη από αυτά που εύκολα αναμασάει ο καθένας, ιδιαίτερα στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων όπου ο καθένας μπορεί ελεύθερα να κράζει χωρίς να νοιώθει ότι πρέπει να δικαιολογήσει αυτά που λέει.. Ειδικά στο θέμα της Εκκλησίας..κλασσικά πράγματα..η Εκκλησία έχει λεφτά, οι παπάδες τα παίρνουν, οι παπάδες το ένα, οι παπάδες το άλλο κλπ κλπ ενώ έπρεπε το ένα έπρεπε το άλλο..και εννοείται όλοι αυτοί που κράζουν, και στη συγκεκριμένη περίπτωση εσείς, δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία (όταν λέω Εκκλησία δεν εννοω τους παπάδες, ελπίζω τουλάχιστον αυτό να είναι κατανοητό), ή η σχέση τους είναι τύπου Χριστούγεννα Πάσχα άντε και σε κανένα μυστήριο να πάμε απο κοινωνική υποχρέωση.. Δεν έχω κανένα πρόβλημα εννοείται με αυτό, απλώς προσπαθώ να αναδείξω την απόσταση που έχετε εσείς και ο καθένας που κράζει έτσι για πλάκα, από την πραγματικότητα της Εκκλησίας, μια απόσταση και άγνοια θα έλεγα που σας καθιστά ανίκανη να εκφράζετε άποψη σε τέτοιο επίπεδο.. Απλή λογική είναι.. Δε σχολιάζω, πόσο μάλλον δημόσια, μια κατάσταση με την οποία δεν έχω καμία ουσιαστική σχέση, μια κατάσταση για την οποία γνωρίζω ελάχιστα πράγματα..

  Τώρα όσον αφορά το θέμα αυτό καθεαυτό, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν παραδείγματα προς αποφυγήν, καθώς και οι ιερείς προέρχονται και ζουν στη κοινωνία που ζούμε όλοι, δεν τους έστειλε ο Θεός από τον ουρανό.. στο καθετί θα υπάρχουν οι καλοί, οι λιγότερο καλοί, οι κακοί κλπ.. Το θέμα εδώ είναι ότι στο θέμα αυτό προβάλλονται μόνο αυτά τα προς αποφυγήν παραδείγματα , και είναι πάλι είναι φυσιολογικό γιατί πουλάνε καλύτερα.. Και έτσι ο καθένας που δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την εκκλησία ακούει μόνο αυτά..ότι βγεί σαν είδηση δηλαδη στα δελτία στο διαδίκτυο κλπ. Και τι θα πουλούσε καλύτερα από ένα παπά να κάνει όλα αυτά που αναφέρατε.
  Και πλέον ακούς όλο το κόσμο να μιλάει για τους ‘παπάδες’, τους οποίους αυτά τα παραδείγματα πλέον τους εκπροσωπούν, επειδή το θελήσατε εσείς, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα, χωρίς να ενδιαφέρεται ελάχιστα να μάθει, αν υπάρχουν και καλά παραδείγματα..ιερείς που κάνουν έργο και εννοείται δεν τους απασχολεί να προβληθεί αυτό το έργο..
  τους βάζουμε όλους σε ένα σακί και δώστου..βαράτε..οι παπάδες έτσι..αλλιώς..οι μοναχοί έτσι αλλιώς..τα μοναστήρια κλπ κλπ..η Εκκλησία είναι έτσι αλλιώς..
  Το κακό σας το καιρό, άσχετοι..στις φυλακές πηγαίνετε να ρωτήσετε τι έχουν να πουν για τους παπάδες..
  Το κακό σας το καιρό άσχετοι..πηγαίνετε μια βόλτα καμια βδομάδα από το Αγιον Όρος, ναι πηγαίνετε στο βατοπαίδι που βγήκαν όλα αυτά, να περάσετε μια βδομάδα και μετά μιλήσετε ελεύθερα για τους μοναχούς..

 6. Αγαπητή κα. Βασιλοπούλου,

  Στηρίζω πλήρως τα δικαιώματα των ομοφυλοφύλων και πιστεύω κακώς η εκκλησία μέσω κάποιων στελεχών της προσπαθει να εμπλακεί σε τέτοιου είδους νομικά θέματα.

  Παρόλα αυτά πιστεύω πως το άρθρο σας είναι φτωχό σε επιχειρήματα και σε εμπεριστατωμένες αναφορές. Δεν τεκμηριώνετε ατις κατηγορίες για τους ιερείς με συγκεκριμένες αναφορές. Επίσης λαικιζετε ακατάπαυστα και ειρωνεύεστε, στοιχείο το οποίο αποδικνύει την αδυναμία σας να γίνεται καυστική χρησιμοποιώντας επιχειρήματα και στοιχεία.

  Τέτοια δημοσιογραφία δεν την έχει ανάγκη κανείς, καθώς δεν βελτιώνει την κριτική σκέψη του αναγνώστη και δεν τον βοηθά να αποκτήσει ουδέτερη άποψη.

  Με εκτίμηση,
  Ι.Μ.

 7. Όπως λιγοστοί είναι οι πιστοί θρησκευτικοί λειτουργοί όπως αναφέρεις, έτσι λιγοστοί είναι και οι αντικειμενικοί δημοσιογράφοι που μπορούν να δώσουν ένα αντικειμενικό άρθρο. Έκαστες και έγραψες μια προπαγάνδα που την έχουμε διαβάσει ουκ ολίγες φορές, αποδεικνύοντας ότι έμαθες καλά το μάθημα σου.

 8. Καλή Χριστιανή; ΕΣΥ;

  Έχετε πολύ πλάκα οι Αντίχριστοι τελικά…

  Γιατί δε τολμάς κυρία μου να πεις την αλήθεια για τις απόψεις σου; Ανεξιθρησκεία έχουμε, δε θα σου κάνει κανένας τίποτα…

  Γιατί χρησιμοποιείς τέτοιο ύπουλο τρόπο να χτυπήσεις την Εκκλησία, μέρες που είναι;

  Πολύ πιο τίμιο θα ήταν να πεις τι πραγματικά είσαι, και τότε θα σεβόμουν το κείμενό σου.

  Τώρα είσαι απλά άλλη μία Αντίχριστη, που προσπαθείς να χτυπήσεις την Πίστη μας την ημέρα της γέννησης του Κυρίου…

  Δεν είσαι η πρώτη, δε θα είσαι η τελευταία. Έχετε γίνει της μόδας, δε κάνεις κάτι πρωτότυπο…

  ΑΝ είσαι «καλή χριστιανή» ,όπως ισχυρίζεσαι, τόλμα να γράψεις ενα άρθρο για τους καλούς ιερείς, που είναι αριθμητικά πολύ περισσότεροι… Κάνε έρευνα, πήγαινε γνώρισε τους πριν γράψεις τον επόμενό σου λίβελο…

  Τόσοι άνθρωποι σήμερα, φτωχοί και κατατρεγμένοι, που ψάχνουν βοήθεια; Σε σένα κυρά μου; Εσύ τους φροντίζεις; Τι καλό έχεις κάνει τα τελευταία χρόνια; Πόσο κόσμο έχεις αντικειμενικά βοηθήσει;

 9. Πράξη πρώτη, πράξη προπαγάνδας
  Να φανταστώ ότι στα αναγραφόμενα περιλαμβάνονται και τα μονταρισμένα βίντεο που προβλήθηκαν πριν χρόνια και οι πρόσφατες δήθεν αποκαλύψεις εφημερίδας που πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης.
  Πράξη δεύτερη, πράξη κάλυψης της ανυπαρξίας
  Όταν κάποιος δεν κάνει τίποτα είναι σύνηθες να προσπαθεί να μειώσει το έργο αυτού που τα καταφέρνει είτε από φθόνο είτε από κατωτερότητα.Όταν λοιπόν η Εκκλησία είναι ο μοναδικός θεσμός που συντηρεί τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη άσχετα με την εθνικότητά τους ή τα πιστεύω τους όσοι μένουν παρατηρητές ή αδιάφοροι ψάχνουν έναν τρόπο να καλύψουν την ανυπαρξία τους.Η μυθοπλασία τους βέβαια μερικές φορές αγγίζει και αστεία όρια.

 10. Ενα φληναφημα συκοφαντιας και τσουβαλιασματος το συγκεκριμενο αρθρο.. Κατηγορειτε, κυρια μου, το συνολο των χριστιανορθοδοξων ιερεων σαν παιδοφιλους, και δεν παραπεμπετε καν σε περιστατικα, απλα πετατε 2 περιπτωσεις χωρις ονοματα, χωρις παραπομπες, χωρις τιποτα.. Στην εκπαιδευση, στην υγεια και (περισσοτερο) στην τηλεοραση να δειτε τι παιδοφιλια υπαρχει, αλλα εκει φυσικα μοκο, γιατι δεν σας παιρνει..

  Οσο για το σκελος σχετικα με το πως συμπαραστεκονται οι ιερεις, τα παραδειγματα που σας ακυρωνουν ειναι αμετρητα, ενα απλο ψαξιμο θελει..

  Την εκανες παντως την δουλεια σου.. Αντε, καλα Χριστουγεννα…

 11. Ενημερωτικό δελτίο, που επαυξάνει τα παραπάνω…
  http://www.protothema.gr/greece/article/327530/iereis-tou-arnithikan-tin-kideia-epeidi-eihe-kanei-politiko-gamo-/

  http://www.apela.gr/article/105331/o-papas-stis-krokees-arnithike-na-kanei-tin-teleti-tafis-giati-o-deuteros-gamos-tou-itan-politikos

  Απλά, όντως υπάρχουν πραγματικά άξιοι λειτουργοί της εκκλησίας, και ίσως δεν πρέπει να αναφέρονται μόνο επειδή τους το οφείλουμε σαν «καλοί χριστιανοί»…

 12. Εκκλησία αποτελείται από τον κλήρο και τον λαό και κεφαλή της είναι ο Χριστός.Εσείς μάλλον αναφέρεστε σε μια μερίδα του κλήρου(ανώτατου και κατωτέρου) που δεν τιμά το ράσο…Αυτό είναι αλήθεια.Μην θεωρείτε όμως ότι είναι ο κανόνας.Αν είστε καλή χριστιανή όπως λέτε,αφήστε το ποίμνιο και τους απλούς ιερείς να καθαρίσουν τα του οίκου τους,Εξάλλου οι πολιτικοί και γενικά η κοινωνία μας σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί πρότυπο μίμησης αλλά τουλάχιστον στην εκκλησία θα συναντήσετε πολυ πιο ταπεινούς και αγωνιστές ανθρώπους.
  Υ.Γ Είμαι ένας απλός ανθρωπος,αρκετά μορφωμένος και ψαγμένος ,ώστε η γνώμη μου να έχει σταθερότητα και απόλυτη επίγνωση αυτών που λέω
  Καλά Χριστούγεννα!

 13. Καλησπερα σας,

  νομιζετε οτι ολοι οι ρασοφοροι ειναι παιδοφιλοι και φιλαργυροι, οπως αναφερετε στον τιτλο; Θα μπορουσα να ισχυριστω -με την ιδια λογικη- οτι ολοι οι δημοσιογραφοι «τα παιρνουν», για να εξυπηρετησουν συγκεκριμενα συμφεροντα; Προσωπικα, ειμαι ενας πρωην ναρκωμανης και νυν οικογενειαρχης, που χωρις τη βοηθεια αυτων των «παιδοφιλων και φιλαργυρων» οπως τους αναφερεται δεν θα ημουν ζωντανος. Θελετε να πειτε την αποψη σας στα παιδια μου, και οτι υπαρχουν χαρη σε καποιους «παιδοφιλους και φιλαργυρους»; To σκεπτικο σας, μαλλον κομπεξισμο προδιδει, παρα αποψεις υγιους σκεπτομενου ατομου. Καλες γιορτες με ειρηνη και αγαπη.
  Με σεβασμο
  Αθανασιος Γεωργοπουλος

 14. Όταν ήμουν νεότερος, άρα και άπειρος άρα και αφελής, πίστευα ότι πολλοί άνθρωποι έχουν καλές προθέσεις, πραγματικά άδολα κίνητρα αλλά τι κρίμα, οι κακοί ιερείς τους παίρνουν στο λαιμό τους.

  Επειδή η ζωή με πέταξε σε πολλές ετερόκλητες ακρογιαλιές, διαπίστωσα ότι τελικά αυτή είναι η καλύτερη δικαιολογία και το καλύτερο άλλοθι.

  Συνήθως αυτοί που δεν γουστάρουν την Ορθοδοξία για τους δικούς τους σεβαστούς φυσικά λόγους είναι πονηροί, ύπουλοι και δειλοί.

  Η κυρία Ελένη Βασιλοπούλου είναι και τα τρία.

  Πονηρή γιατί μπορείς να δεις την αρχική και την τελική πρόταση. Για να μην κατηγορηθεί για φανατισμό και μεροληψία η πρώτη και η τελευταία φράση είναι γούτσου γούτσου και οοοοοοοοοοοολο το υπόλοιπο άρθρο, ένας οχετός.

  Δειλή γιατί δεν λέει την πραγματική της θέση. Να την καταργήσουμε την Ορθοδοξία; Πείτε το καλή μου κυρία, ξεκάθαρα και ειλικρινά, γιατί αφήνετε το άρθρο σας μισό; Για να μην κατηγορηθείτε; Ή ευκόλως εννοείται μια και το 98% του άρθρου σας είναι εναντίον;

  Ύπουλη γιατί αν πραγματικά θέλετε να γράψετε μια εικόνα των Ελλήνων ιερέων θα πρέπει ισομερώς να αναφέρετε τον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου στην Κιβωτό του Κόσμου. Τον Πατέρα Γερβάσιο που έχει αποφυλακίσει χιλιάδες ανθρώπους. Τον Αναστάσιο Αλβανίας, έναν πραγματικά ενάρετο και φωτεινό άνθρωπο. Όχι απλώς να πετάμε ένα «και λιγοστοί πιστοί θρησκευτικοί λειτουργοί». Τόση πια αποστροφή σας προκαλεί η λέξη «ιερέας»; Σας βοήθησα με τρία ονόματα, αντίστοιχα με τα δικά σας παραδείγματα και με μια τίμια δημοσιογραφική έρευνα θα βρείτε και πολλούς άλλους που τα μαζικά μέσα επιρροής δεν προβάλλουν. Πεδίον δόξης λαμπρόν για να ξεχωρίσετε από το συρμό.

  Αν εσείς κυρία Βασιλοπούλου χρειαστείτε να κάνετε μια εγχείριση μήπως θα χτυπήσετε την πρώτη πόρτα που θα δείτε μπροστά σας που θα έχει κρεμασμένη την πινακίδα «γιατρός-χειρουργός»;

  Αν εσείς κυρία Βασιλοπούλου χρειαστείτε νομική υποστήριξη για μια υπόθεση σας θα προσλάβετε τον πρώτο τυχόντα που θα σας συστηθεί ως δικηγόρος;

  Όπως και εσείς έχετε επιλεγεί στα μέσα που εργάζεστε, με βάση τα προσόντα σας ότι μπορείτε να κάνετε τη δουλειά καλύτερα από πολλούς άλλους. Εκτός και αν τα κριτήρια για τη δική σας επιλογή δεν είναι αξιοκρατικά οπότε σας καταλαβαίνω απολύτως. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση, μας οδηγεί στην ισοπέδωση και τον εκμηδενισμό και όλων των υπολοίπων.

  Το ίδιο ακριβώς είναι και ο ιερέας – παπάς – ρασοφόρος, πείτε τον όπως θέλετε. Είναι ευθύνη του ποιμνίου να επιλέξει τον καλύτερο δυνατό ιερέα. Ο Θεός – αν τον πιστεύετε – μας έδωσε κρίση. Σκέψη. Να ψάξουμε για τον καλύτερο δυνατό.

  Υπάρχουν πάρα πολλοί ενάρετοι άνθρωποι αλλά δεν πουλάνε βλέπεις. Πόσες φορές έχει βγει ο Αλβανίας στην τηλεόραση φέτος, σε ολόκληρο το 2013; Δύο; Και αν. Ο ανάξιος ιερέας πόσες φορές θα προβληθεί ημερησίως; Πέντε φορές. Τουλάχιστον.

  Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργηθούν οι εντυπώσεις. «έλα μωρέ τώρα με τους παπαδες ναούμ, κλέφτες, παιδεραστές…»

  Οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει και ήταν σφόδρα εναντίον της Ορθοδοξίας, όταν άρχιζα να τους ξηλώνω αυτή την εύκολη καραμέλα, διαπίστωνα ( και είναι όλοι copy paste ) ότι απλώς δεν ασπάζονταν την πίστη μας και έψαχναν για τον «αντικειμενικό και «αδιαμφισβήτητο» λόγο.

  Άλλος θυμάμαι ήταν 12 θεϊστής, άλλος μέλος της μασονικής στοάς, άλλοι είχαν αντικαταστήσει τον πραγματικό Θεό με τους δικούς τους: Τον εγωισμό, τον εαυτό τους, το χρήμα, τη ματαιοδοξία τους, μια ποδοσφαιρική ομάδα, την εξουσία, τον τζόγο και τον πλούτο. Δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν άθεο. Αθρησκο ναι. Άθεος δεν υπάρχει. Όλοι έχουν Θεό αλλά του δίνουν το όνομα που τους βολεύει.

  Η Ορθοδοξία όμως δεν βολεύει. Όταν σου λέει να αλλάξεις τον εαυτό σου και να νικήσεις τα πάθη σου και τα ελαττώματα σου και να αγαπάς τον πλησίον ως εαυτόν, πώς να την αποδεχθείς;

  Έχουμε βγάλει τόσα υπέροχα συνθήματα άλλωστε: «Σε όποιον αρέσουμε» λέει το χιλιοτραγουδισμένο άσμα. «Αυτός είμαι και δεν αλλάζω» λέει ο καθένας από μας. Υπάρχει πιο εγωιστική στάση από αυτό;

  Οι ρήσεις αυτές δεν πρέπει να ανήκουν στον άνθρωπο αλλά σε ένα σκύλο. Σε μια γάτα. Σε μια καρέκλα. Ο άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να «άνω θρώσκει» και να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος και να ωφελεί τον εαυτό του και όσους επηρεάζει. Ξέρω, ψιλά γράμματα.

  Οπότε ποιος είναι ο εύκολος στόχος;

  Να βρίσεις μια θρησκεία που σου λέει, ο έχω δύο να δίνει το ένα; Η θρησκεία που σου λέει αγάπα τον πλησίον ως σεαυτόν; Όχι βέβαια!

  Οι παπάδες!

  Θάνατος!

  Αυτός που για τους δικούς του λόγους [ ΣΣ και δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό: «Όστις θέλει» είπε Αυτός που γεννιέται σήμερα ] δεν γουστάρει την Ορθοδοξία, τα χώνει αναφανδόν και συλλήβδην στους ρασοφόρους. Διαχρονικά.

  Θα μου πεις, «μα καλά δεν υπάρχουν κακοί;» Φυσικά. Απλώς αυτό χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να καλύψει την αλήθεια και τα πραγματικά κίνητρα του καθενός.

  Όσο για το άλλο το εύκολο παραμύθι ότι η Εκκλησία έχει φοβερή και τρομερή περιουσία και τη διαχειρίζεται ως στυγνός επιχειρηματίας, μήπως μπορείτε να φανταστείτε την κοινωνική συνοχή αν η Εκκλησία δεν έκανε φιλανθρωπικό έργο;

  Ειδικά στις μέρες μας, έχετε πραγματικά έστω την παραμικρή ιδέα για το πόσο βοηθάει η Εκκλησία και οι οργανώσεις της ( Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων – Ονήσιμος – Αποστολή ) τους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες; Ίχνος σεβασμού για τους αγωνιστές που προσπαθούν να κρατήσουν και να βοηθήσουν οικογένειες στις τόσο δύσκολες μέρες που περνάμε δεν διαθέτετε;

  Το κοινωνικό έργο είναι δουλειά του κράτους. Όχι της Εκκλησίας. Στο κράτος πληρώνουμε φόρους. Στην Εκκλησία άμα θέλουμε πάμε και αν θέλουμε βάζουμε 10 cents να ανάψουμε ένα κερί. Μη μου αντιτείνετε σας παρακαλώ για τα μυστήρια αφενός γιατί αυτά είναι μια φορά στη ζωή μας ενώ στο κράτος δίνουμε φόρους καθημερινά και γιατί γνωρίζω πολλούς ιερείς που δεν παίρνουν ούτε ευρώ για το μυστήριο του γάμου, του ευχελαίου κλπ.

  Τι; Δεν τους ξέρετε; Βρείτε τους! Τι αντικειμενική δημοσιογράφος είστε άλλωστε…

  Η Εκκλησία είναι πνευματικός οργανισμός και η φιλανθρωπία είναι πάρεργο. Την κάνει γιατί είναι στοιχείο της αλλά δεν είναι ο σκοπός της. Αλλά ας μη σας πάω σε αυτά τα θεολογικά. Είναι δύσκολα.

  Σύμφωνα με τη μελέτη που εξέδωσε η Αγροτική τράπεζα το 1988, στο σύνολο της αγροτικής γης της Ελλάδος ανήκουν:

  ΔΗΜΟΣΙΟ 43.598.000 στρέμματα

  ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 15.553.200 στρέμματα

  ΕΚΚΛΗΣΙΑ 1.282.300 στρέμματα

  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ 1.098.400 στρέμματα

  Από αυτά τα 1.282.300 στρέμματα ιδιοκτησίας της Εκκλησίας, τα 367.000 είναι δασικές εκτάσεις, τα 745.400 βοσκότοποι και μόνο τα 169.900 γεωργική καλλιεργήσιμη γη.

  Πιστεύω να έχετε τη σχετική ευφυία να καταλαβαίνετε την εμφανή διαφορά και το που θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και το ποιος πρέπει να αξιοποιήσει και τι.

  Εν κατακλείδι μην ξεχνάτε κυρία Βασιλοπούλου που θέλετε την παραμονή των Χριστουγέννων να κερδίσετε μια Ρεπούσεια δημοσιότητα με τον υπόνομο που πληκτρολογήσατε, ότι τα Χριστιανικά κράτη είναι αυτά που εξασφαλίζουν την ελευθερία λόγου για να γράφετε ελεύθερα τις απόψεις σας.

  Ακόμα και τη γλώσσα που γράφετε, αν δεν υπήρχε η Ορθόδοξη Εκκλησία να την κρατήσει ζωντανή είτε με τη διάσωση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας από το Βυζάντιο, είτε με τις δράσεις ηρώων όπως του ΠατροΚοσμά, είτε με το αρχείο του Αγίου Όρους, αυτή τη στιγμή θα σας έλεγαν Φατμαγκιούλ ή Φατμέ αν σας αρέσει περισσότερο.

  Σκεφτείτε να γράφατε ένα τέτοιο άρθρο σε ένα μουσουλμανικό κράτος, ή στην Β.Κορέα ή στην Κίνα. Τις συνέπειες τις αφήνω στη φαντασία σας…

  Η Ορθοδοξία είναι μια ζωντανή αλήθεια 2.000 ετών , και δεν έχει ανάγκη καμία κυρία Βασιλοπούλου και κανέναν Suspect. Ο Ήλιος δεν χάνει από την αξία του επειδή δεν καταδέχεται να τον δει η νυχτερίδα. Εμείς έχουμε την ανάγκη να είμαστε Ορθόδοξοι…

  NON VELAT UMBRA DIEM

  Υγ. Αντί τετριμμένων ευχών…

 15. Πιστευω θα ηταν πιο χρησιμο να αναφερθειτε σε συγκεκριμενες περιπτωσεις χωρις γενικοτητες και κλισε. Προφανως υπαρχουν σε καθε χωρο καλοι και κακοι, αλλα δε μπορουμε να εχουμε ουτε καν στατιστικη αναλυση των ποσοστων διαφθρορας, αρα δυσκολο να βγαλουμε συμπερασματα.

  Μια θεωρητικη αναλυση για το ρολο της Εκκλησιας γενικοτερα θα ειχε νοημα, οπως και ο στιγματισμος συγκεκριμενων ιερεων και περιπτωσεων. Μπορει να εχει καποιος την αισθηση οτι τα πραγματα βαινουν προς το χειροτερο, αλλα προσωπικα υποπτευομαι οτι αυτο ειναι αποτελεσμα περισσοτερο της ευκολοτερης μεταφορας της ειδησης στις μερες μας (κατι που θα εμενε κρυφο και θα περιοριζοταν σε μια τοπικη κοινωνια πριν 20 χρονια σημερα κανει τον γυρο του κοσμου σε δευτερολεπτα).

  Οπωσδηποτε παντως η επισημη Εκκλησια οφειλει να παρει θεση για καθε περιπτωση ξεχωριστα και να μην στρουθοκαμηλιζει.

 16. ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ

  http://www.tlig.org/el/messages/336/

  -Κύριέ μου;

  -Είμαι Εγώ, ο Κύριος, που σας αγαπώ όλους με μιαν ατέλειωτη αγάπη. Είμαι τόσο παρών ανάμεσα σε όλους σας.

  Από καταβολής κόσμου, όποτε τα παιδιά Μου έπεφταν σε αποστασία, Εγώ, ο Κύριος, ερχόμουν μέσ’ από πολύ αδύναμα όργανα για να τους δώσω την προειδοποίησή Μου και να τα επαναφέρω σε Μένα. Εγώ, ο Θεός, εργαζόμουν πάντα με τον ίδιο τρόπο. Κατέβαινα σαν Πέλεκυς για να σπάσω τις πέτρες, για να σπάσω τη σκληρή κρούστα που καλύπτει την καρδιά της Δημιουργίας Μου. Φανερωνόμουν πάντα, κάθε φορά που η Δημιουργία Μου χρειαζόταν τη βοήθειά Μου, ή κάθε φορά που έπεφτε πολύ χαμηλά, που έφτανε σχεδόν στις πύλες του Σατανά. Βασούλα Μου, μέσ’ απ’ όλο το μήνυμά Μου Ειρήνης και Αγάπης καλώ, καλώ και τελικά φωνάζω δυνατά με μεγάλη αγωνία σε όλους σας να επιστρέψετε σε Μένα και να μετανοήσετε. Φωνάζω δυνατά μέσα σ’ αυτή την ερημιά, αλλά η Φωνή Μου αντηχεί σαν ηχώ, αντηχεί στο κενό…

  Αν Με ακούγατε μόνο και ανοίγατε τις καρδιές σας, για να σας γιατρέψω! Έρχομαι μέσα σ’ αυτή τη Μεγάλη Ερημιά σε αναζήτηση των λουλουδιών που Μου απέμειναν, αλλά σκοντάφτω σε πέτρες μόνο, τη μια μετά την άλλη… Κοιτάζω ολόγυρά Μου με μεγάλη ελπίδα, αλλά το μόνο που βρίσκω είναι αγκάθια και βάτους που ξεσχίζουν Eμένα καθώς και τους λιγοστούς που Με αγαπούν. Ψάχνω για αγάπη, αλλά βρίσκω μίσος. Ψάχνω για παρηγοριά, αλλά δεν βρίσκω καμμιά. Διψώ για συμπόνοια, αλλά βρίσκω μόνο κοροϊδία. Δεν βρίσκω αγάπη, δεν βρίσκω ελπίδα, ούτε πίστη σ’ αυτή τη γενεά 1, γιατί έπαψε να Με λατρεύει. Όλοι οι φόβοι Μου έγιναν πραγματικότητα! Ω, γενεά, χωρίς καμμιά απολύτως πίστη! Καμμιά ελπίδα! Καμμιά αγάπη!

  Πάψατε να Με λατρεύετε και το Άγιο Όνομά Μου δεν έχει τώρα καμμιά σημασία για σας! Ναι, το Όνομά Μου δεν έχει κανένα νόημα για σας… Αν είχατε ακολουθήσει τους Δρόμους Μου και ακούσει τα καλέσματά Μου, όλη αυτή η ερημιά δεν θα υπήρχε. Ζητώ απ’ αυτούς που Με αγαπούν, να προσεύχονται για τους αδερφούς τους που δεν Με αγαπούν. Μην επαναλαμβάνετε τα λάθη που έκαναν οι πρόγονοί σας τη μέρα της Αποστασίας, αυτή τη μέρα του Πειρασμού μέσα στην ερημιά. Τα πράσινα λιβάδια Μου του παλιού καιρού κείτονται άγονα κι ερημωμένα και το μικρό Μου ποίμνιο χτυπήθηκε από τους ίδιους του τους ποιμένες, που το σκόρπισαν… Γιατί Με προκαλείτε; Γιατί; Kάθε γενεά που Με απώθησε, τιμωρήθηκε.

  Όμως το πνεύμα σας είναι πονηρό, αφού δεν παύετε να εξαπατάτε τους εαυτούς σας και νομίζετε ότι ενεργείτε καλύτερα από τους Φαρισαίους, λέγοντας: «αν ζούσαμε τότε, δεν θα είχαμε ποτέ λάβει μέρος στα κακά τους έργα, η πίστη μας θα μας είχε σώσει!». Σήμερα σας λέω το εξής: «Με δέχεστε όχι πολύ διαφορετικά από εκείνες τις μέρες που ήμουν ανάμεσά σας ενσαρκωμένος. Πολλοί από σας έχουν καταδικάσει τα μηνύματά Μου 2, προτού καν μάθουν περί τίνος πρόκειται!! Κόρη, ήρθα κοντά τους, μέσα στην ερημιά τους, να τους πω, ότι είμαι ο Μεσσίας που περίμεναν, αλλά δεν Με πίστεψαν, Με απέρριψαν και Με καταδίωξαν, σταυρώνοντάς Με. Σήμερα, το Άγιο Πνεύμα Μου σας πλησιάζει μέσα στο σκοτάδι σας, αλλά αποτυγχάνετε να φθάσετε τα Έργα Του, εξαιτίας της ανυπακοής σας και της ροπής στην αμαρτία που έχει συσσωρευτεί μέσα σας. Η ερήμωση της εποχής σας έχει ξεπεράσει κάθε άλλη ερήμωση. Γιατί εκπλήσσονται, πλήττουν κι ενοχλούνται με το Πνεύμα Μου, που κατεβαίνει για να τους φωτίσει; O λήθαργός τους έχει δημιουργήσει τη μια έρημο μετά την άλλη! Τη μια πέτρα μετά την άλλη! Πόσο πνίγομαι και ασφυκτιώ, παρατηρώντας τα λίγα λουλούδια Μου να ποδοπατούνται απ’ αυτόν τον ανυπόταχτο λαό!

  TΟ ΆΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ
  http://www.tlig.org/el/messages/1088/
  Ειρήνη σε σένα. Ιδού 1, ο Νυμφίος σκύβει πάνω σου για να σου ψάλλει την Ωδή Του και να σου μεταδώσει λόγια Ζωής. Είμαι το Πνεύμα της Αλήθειας που εκπορεύεται από τον Πατέρα και στέλνεται από τον Υιό, τον Ιησού Χριστό. Είμαστε μια Ουσία, μια Δύναμη και μια Γνώση++

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here