Ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία αναλαμβάνει ο Ερντογάν

0
110

Μεσολαβητικό ρόλο αναλαμβάνεο ο Ταγίπ Ενρτογάν ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ καθώς οι σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων είναι στη χειρότερη φάση τους μετά και τη φερόμενη χημική επίθεση στην Ντούμα όπου ο Τραμπ κατηγορεί τον Άσαντ και τους συμμάχους του για το έγκλημα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, ο Τούρκος πρόεδρος επικοινώνησε τα ξημερώματα με τον ΝτόναλντΤραμπ, με πρωτοβουλία του Ερντογαν προκειμένου να συζητήσουν για τη Συρία και οι δυο τους συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή. Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε για την τηλεφωνική επικοινωνία αλλά δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες:

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ συνομίλησε σήμερα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τρέχουσα κρίση στη Συρία. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή σχετικά με την κρίση αυτή» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Είναι γνωστό ότι ο Ερντογάν θέλει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ και παράλληλα να στηρίξει τον σύμμαχό του Πούτιν και κυρίως να εχει ρόλο-κλειδί στην κρίση στη Συρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here