Ρουφιάνος αν καλείς το 1142 ή φασίστας αν καπνίζεις στα μούτρα μου;

0
541

Έχετε δει Έλληνα καπνιστή να αποπειράται να ανάψει τσιγάρο μέσα σε εστιατόριο ή καφέ της Ευρώπης και της Αμερικής; Προφανώς, όχι. Έχετε δει Έλληνα καπνιστή να βγαίνει στο πεζοδρόμιο και να καπνίζει μαζί με άλλους, σε αυτές τις χώρες; Προφανώς, ναι.

Ε, οι ίδιοι Έλληνες -όχι οι φίλοι τους ή τα ξαδέλφια τους- μόλις επιστρέφουν εδώ σηκώνουν το λάβαρο τη «επανάστασης» εναντίον του «φασιστικού» νόμου, που απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, και καταγγέλλουν ως φασίστες όσους δηλώνουν την ενόχλησή τους επειδή δεν ανέχονται να τους φυσάνε τον καπνό κατά πρόσωπο.

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «ρουφιάνους« όσους κάνουν καταγγελίες στη γραμμή 1142 για παραβιάσεις του νόμου.

Απίθανα πράγματα. Ούτε καν έχει περάσει από το μυαλό τους ότι φασίστας μπορεί να είναι εκείνος που με τσαμπουκά επιβάλλει στην μη καπνιστή να ρουφάει τον δικό του καπνό. Όλοι έχουμε ζήσει να ανάλογα περιστατικά σε αίθουσες ΚΑΙ με παιδιά. Ακόμη και σε νοσοκομεία.

Όλα αυτά τα γράφει ένας καπνιστής, που όμως εδώ και πολλά χρόνια ξέρει ότι ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται και στην Τουρκία. Και οι παλιότεροι θα θυμούνται τι έλεγαν οι παππούδες μας για τον βαρύ καπνιστή. Καπνίζει σαν «Τούρκος». Ε, λοιπόν, και οι Τούρκοι έμαθαν να σέβονται. Αν όχι τον διπλανό τους, τουλάχιστον τον νόμο. Ώρα να το μάθουμε και οι Έλληνες…

Έχουμε απόλυτο δικαίωμα να κάνουμε κακό στον εαυτό μας καπνίζοντας, αλλά κανένα δικαίωμα να καταστρέφουμε  την υγεία των διπλανών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here