«Ρουκέτα» Τουρκοκύπριου: Ή μαζί γεωτρήσεις ή μόνοι μας ή καθόλου

0
100

Mε δικές τους γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ απειλούν οι Τουρκοκύπριοι, υποστηρίζοντας ότι είναι συνιδιοκτήτες των πηγών υδρογονανθράκων.

«Είτε θα το κάνουμε μαζί- συζητώντας, συμφωνώντας και προχωρώντας μαζί- είτε τα πράγματα θα σταματήσουν, είτε εμείς θα κάνουμε το ίδιο πράγμα: θα ξεκινήσουμε την εκμετάλλευση και τις γεωτρήσεις», δήλωσε στο Reuters ο Κουντρέτ Οζερσάι «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους.

«Σκοπεύουμε να »παγώσουμε» τα νερά, όχι να τα »θερμάνουμε». Για αυτό στο τελευταίο συμβάν δεν χρησιμοποιήσαμε ισχύ. Δεν κάναμε ούτε καν επίδειξη δύναμης. Υπήρχε αποτροπή», δήλωσε.

Υποστήριξε δε ότι το θέμα δεν είναι γεωγραφικό, όταν του επισημάνθηκε ότι έχει δοθεί άδεια εκμετάλλευσης μόνο σε περιοχές νότια του νησιού και όχι βόρεια.

«Βασίζεται σε ιστορικά δικαιώματα και σε δικαιώματα που απορρέουν από τη συνεταιριστική δημοκρατία. Οχι μόνο η πλευρά των Τουρκοκυπρίων αλλά και η διεθνής κοινότητα και εκείνη των Ελληνοκυπρίων αποδέχεται και αναγνωρίζει ότι είμαστε συνιδιοκτήτες αυτών των πηγών υδρογονανθράκων», είπε.

«Ρουκέτα» Τουρκοκύπριου: Ή μαζί γεωτρήσεις ή μόνοι μας ή καθόλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here