Σαρώνει η «Ιοκάστη» με χιόνια και ισχυρές καταιγίδες

1
95

Επελαύνει η Ιοκάστη προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι οι ισχυρές καταιγίδες, οι θυελλώδεις άνεμοι αλλά και οι χιονοπτώσεις.

Τα φαινόμενα επηρεάζουν από σήμερα το πρωί και την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενώ το μεσημέρι αναμένεται να πλήξουν το Ιόνιο, την Ήπειρο και ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη. Πυκνή χιονόπτωση θα υπάρχει στα ορεινά, ενώ τα χιόνια θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία έως τα 600 μέτρα υψόμετρο.

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν 6 με 7 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νοτιά ενώ θα υπάρξει και πτώση της θερμοκρασίας. Από τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακά η υποχώρηση της κακοκαιρίας – εξπρές.

Το χιόνι στη Δυτική Μακεδονία προκάλεσε προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από το 15ο έως το 30ό χλμ της Εθνικής Οδού Γρεβενών-Τρικάλων καθώς και σε ολόκληρο το ορεινό Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο. Επίσης στην Π.Ε. Καστοριάς χρειάζονται αλυσίδες από το 14ο έως το 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 26ο έως το 35ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς-Αμυνταίου και από το 35ο έως το 45ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης).

Στην Π.Ε. Κοζάνης για την κυκλοφορία των οχημάτων χρειάζονται αλυσίδες, από το 75ο έως το 97ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κοζάνης-Ιωαννίνων και από το 26ο έως το 36ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης-Βέροιας. Στην Φλώρινα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες από το 15ο έως το 22ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας).

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται κανονικά.

Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά των Τρικάλων χθες και πάνω από τα 800 μέτρα. Χιόνισε στα χωριά: Μαλακάσι, Παναγία, Καστανιά, Αμάραντος, Κλιενοβός, Χρυσομηλιά, Παλαιοχώρι, Στουρναρέικα κ.α.

Λόγω του ότι επικρατεί νοτιάς, το χιόνι είναι μαλακό και δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στο ορεινό οδικό. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα όμως της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των δήμων ήταν έτοιμα για την εξέλιξη της χιονόπτωσης, σύμφωνα με τα trikalaola.gr.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here