Σαββόπουλος: Θετική η στάση Μητσοτάκη, όλα τα άλλα είναι περιττά

0
204

Σε διαφορετικό κλίμα από τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Φοίβο Δεληβοριά κινείται η δήλωση του Διονύση Σαββόπουλου για τη συνάντηση που είχε ομάδα καλλιτεχνών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κορυφαίος τραγουδοποιός τονίζει ότι αυτό που έχει σημασία είναι η θετική στάση του αρχηγού της ΝΔ στο ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων. «Ζει το ελληνικό τραγούδι. Όλα τα άλλα είναι περιττά», τονίζει.

Η δήλωσή του:

«Η συντριπτική πλειοψηφία των δημιουργών και των σωματείων, είμαστε απολύτως ενωμένοι σε αυτό και σύμφωνοι ότι αυτή είναι η μόνη λύση. Ενημερώσαμε σχετικά τους αρχηγούς των κομμάτων, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που μας διαβεβαίωσε για την θετική του στάση» τονίζει ο Σαββόπουλος και καταλήγει: «Ολα τα άλλα είναι περιττά».

«Τα πράγματα είναι απλά. Όταν με την διάλυση της Α.Ε.Π.Ι. βρεθήκαμε εκκρεμείς και μετέωροι, αποφασίσαμε συνθέτες και στιχουργοί να φτιάξουμε ένα δικό μας αυτοδιαχειριζόμενο οργανισμό για την είσπραξη των πνευματικών μας δικαιωμάτων.

Αλλά επειδή δεν είχαμε ούτε την τεχνογνωσία, ούτε στέγη, ούτε τα στοιχειώδη, απευθυνθήκαμε στο υπουργείου πολιτισμού για να μας συμβουλέψει, διότι πρόκειται για το ελληνικό τραγούδι διάολε, για ένα κομμάτι της εθνικής μας μουσικής.

Το υπουργείο, προς τιμήν του, το κατάλαβε και δέχθηκε να μας βοηθήσει για μια σύντομη μεταβατική περίοδο ώσπου να σταθούμε στα πόδια μας και να μην χρειαζόμαστε πια το κράτος .

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημιουργών και των σωματείων, είμαστε απολύτως ενωμένοι σε αυτό και σύμφωνοι ότι αυτή είναι η μόνη λύση. Ενημερώσαμε σχετικά τους αρχηγούς των κομμάτων, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που μας διαβεβαίωσε για την θετική του στάση.

Συγχαίρω τους συναδέλφους που πρωτοστάτησαν και παλεύουν εδώ και χρόνια στο να δοθεί μια λύση δίκαιη, οργανωμένη και ασφαλής. Συγχαίρω επίσης όσους συνέβαλαν και θα συμβάλουν σε αυτό. Καλώ και εγώ όλα τα κόμματα να επιδείξουν κοινή και ανιδιοτελή στάση σε αυτή την τελική ευθεία της διαδικασίας, ώστε να έχει η χώρα μας ένα αξιόπιστο σύστημα κατοχύρωσης της πνευματικής εργασίας.

Το έργο των δημιουργών ανήκει σε όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις και τα κόμματα.

Ζει το ελληνικό τραγούδι. Όλα τα άλλα είναι περιττά.

Θετικές χαρακτηρίζουν τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ελληνικό τραγούδι τα Σωματεία «Μέτρον» και «ΣΩΜΣΕ» που μετείχαν στη συνάντηση μαζί του.

Παράλληλα και το Σωματείο ΑΣΜΑ και ο Φοίβος Δεληβοριάς, που εξέδωσαν το πρωί επικριτική ανακοίνωση, δηλώνουν πλέον ικανοποιημένοι από τη διευκρινιστική επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here