Σβίγκου: Όσοι σκάβουν τον λάκκο της κυβέρνησης θα πέσουν οι ίδιοι μέσα

0
32

 

Όσοι σκάβουν το λάκκο της κυβέρνησης θα πέσουν οι ίδιοι μέσα, είτε εντός, είτε εκτός της χώρας, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, εξαπολύοντας επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και επικρίνοντας έντονα το ΔΝΤ για τη στάση του στην αξιολόγηση.

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνη της η ελληνική κυβέρνηση. Μόνοι τους βρίσκονται εκείνοι οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο, έστω και στο παρά πέντε, να υπονομεύσουν τη διαδικασία υλοποίησης της αξιολόγησης» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ.

Όπως ανέφερε, «εκείνο που καταδείχτηκε μετά και την επικοινωνία χτες του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, είναι η σαφής αντίθεση από την πλευρά των Ευρωπαίων στις επιδιώξεις του ΔΝΤ, ενώ παρέπεμψε και στις δηλώσεις των Γιούνκερ, Γκουαλτιέρι και Πιτέλα που «προσπάθησαν να αποδομήσουν τη στάση του ΔΝΤ, λέγοντας ότι ζητάει παράλογα και αντισυνταγματικά μέτρα, τασσόμενοι σαφέστατα υπέρ των ελληνικών θέσεων και της ελληνικής πλευράς».

Στο ερώτημα αν εκτιμά ότι αυτές οι παρεμβάσεις υπέρ της Ελλάδας θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο, η κ. Σβίγκου τόνισε πως το θεωρεί μονόδρομο, «όπως και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που είναι και ο στόχος που έχει τεθεί».
«Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει τίποτε άλλο, πέρα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με βάση τα συμφωνηθέντα του Ιουλίου», είπε, επισημαίνοντας ότι «έχουν βρεθεί τα μέτρα τα οποία καλύπτουν το 3% ΑΕΠ, που ήταν και ο στόχος της συμφωνίας, και δεν μπορεί να υπάρξει καμία παρέκκλιση από αυτό».

Υποστήριξε επίσης ότι «όλες οι άλλες επιδιώξεις, όλα τα άλλα σενάρια τα οποία ακούγονται, όλες οι άλλες παρασκηνιακές διεργασίες οι οποίες βάλλουν κατά της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, νομίζω ότι θα γυρίσουν μπούμερανγκ σ΄ αυτούς που τα σχεδιάζουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here