Σε απεργιακό κλοιό η χώρα λόγω πολυνομοσχεδίου

0
119

Παραλύει η χώρα σήμερα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια. Τα συνδικάτα και οι ενώσεις διοργανώνουν δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις ενώ κλάδοι έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Χειρόφρενο τραβούν τα ΜΜΜ, καθώς το μετρό έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία, όπως και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικό. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00.

Επίσης, στάσεις εργασίας έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ καθώς και δικαστές και εισαγγελείς.

Αναλυτικά, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου ενώ στην ανακοίνωσή της καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα, με αιτήματα:

1.  Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία
2. Να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης».

Επίσης, η ΟΛΜΕ κηρύττει τρίωρη στάση εργασίας από τις 9 π.μ.-12.00, ενώ η κινητοποίηση των καθηγητών γυμνασίων και λυκείων γίνεται 24ωρη. Η ΟΛΜΕ αντιδρά στις διατάξεις που αφορούν το ωράριο των εκπαιδευτικών.

Στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ επιπλέον από τα καθήκοντά τους θα απέχουν δικαστικοί και εισαγγελείς από τις 09.00 έως τις 11.00, ως διαμαρτυρία στη διάταξη σχετικά με την ιδιωτική διαμεσολάβηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here