Σε διαθεσιμότητα διάσημος δημοσιογράφος για σεξουαλική παρενόχληση

0
80

Ένας από τους πιο γνωστούς πολιτκούς συντάκτες στις ΗΠΑ διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο, παύθηκε προσωρινά από τα καθήκοντά του στην εφημερίδα New York Times, ύστερα από καταγγελίες γυναικών περί σεξουαλικής κακοποίησής τους.

O Γκλεν Θρας τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη διεύθυνση της εφημερίδας.
Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Vox, η δημοσιογράφος Λόρα Μακγκάν αφηγείται πώς, πριν από πέντε χρόνια, σε ένα μπαρ, ο Γκλεν Θρας έβαλε το χέρι του στον μηρό της και τη φίλησε, χωρίς εκείνη να συναινέσει.

Άλλες τρεις γυναίκες κατήγγειλαν ότι βίωσαν παρόμοιες εμπειρίες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο δημοσιογράφος, με το χαρακτηριστικό καπέλο του που δεν αποχωρίζεται στιγμή, τις θώπευσε ή τις φίλησε.

«Η καθεμία από αυτές τις γυναίκες μου περιέγραψε τα διαφορετικά συναισθήματα που βίωσε κατά τη διάρκεια αυτών των εμπειριών: πανικό, κακοποίηση, ντροπή, αναστάτωση» έγραψε η Λόρα Μακγκάν.

«Ήμουν, και είμαι, θυμωμένη» σημείωσε αναφερόμενη στη δική της εμπειρία.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, επρόκειτο για νεαρές δημοσιογράφους ηλικίας περίπου 20 ετών. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο, όπως λέει το άρθρο, όπου το φερόμενο θύμα του ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά του.

Ό,τι συνέβη τον Ιούνιο «άλλαξε τη ζωή μου» εξήγησε ο δημοσιογράφος των New York Times. «Αυτή η γυναίκα κλονίστηκε από τη συμπεριφορά μου και λυπάμαι γι αυτό».

«Εδώ και πολλά χρόνια, αντιδρούσα σε μια σειρά προσωπικών κρίσεων και κρίσεων υγείας πίνοντας πολύ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έκανα πράγματα για τα οποία ντρέπομαι. Δεν πίνω πλέον, από την 15η Ιουνίου του 2017. Ξεκίνησα πάλι ψυχοθεραπεία και σύντομα θα ξεκινήσω θεραπεία για την αντιμετώπιση του αλκοολισμού» δήλωσε μετανιωμένος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here