Σε εκλογές στην Καταλονία συμφώνησαν Λαϊκό και Σοσιαλιστικό Κόμμα

0
25

 

Αναστέλλεται και τυπικά η αυτονομία της Καταλονίας, αφού η ισπανική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι συμφώνησε με τους Σοσιαλιστές (PSOE) να προχωρήσουν στη διενέργεια εκλογών στην επαρχία της Καταλονίας τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε η Κάρμεν Κάλβο του PSOE, σύμφωνα με το Reuters.

Αυτή η απόφαση είναι μέρος των έκτακτων μέτρων προσωρινής άρσης του καθεστώτος αυτονομίας και υπαγωγής της Καταλονίας στον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης της Μαδρίτης.

Στο μεταξύ, για αύριο Σάββατο, ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έχει συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να κηρύξουν την έναρξη διαδικασίας εφαρμογής του άρθρου 155 σύμφωνα με το οποίο θα αρθεί η αυτονομία περιοχής που παραβιάζει το ισπανικό σύνταγμα, όπως αυτήν τη στιγμή η Καταλονία, αφού ο Κάρλες Πουιζντεμόν δεν αποσύρει τη διακήρυξη ανεξαρτησίας.

Η Βαρκελώνη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της γι αυτήν την απόφαση διά στόματος του αντιπροέδρου της Καταλονίας Οριόλ Τζουνκέρας ο οποίος ανέφερε ότι η απόφαση της Μαδρίτης δεν είναι «ο καλύτερος τρόπος» για να προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here