Σε κατ’ οίκον κράτηση ο Μουγκάμπε από τον στρατό

0
56

Μόλις ολοκληρώσουμε την αποστολή μας θα επιστρέψουμε στην ομαλότητα, είπε ο στρατός της Ζιμπάμπουε που κατέλαβε την εξουσία και έθεσε υπό κράτηση τον πρόεδρο Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Ο πρόεδρος κρατείται πλέον κατ’ οίκον ενώ οι αρχηγοί του στρατού επιμένουν ότι δεν πρόκειται για πραξικόπημα, αλλά για «αναίμακτη διόρθωση» και επιχείρηση εκδίωξης των κακοποιών στοιχείων. Στόχος είναι το περιβάλλον του 93χρονου προέδρου που σύμφωνα με τους αξιωματικούς του στρατού προκαλούν κοινωνικές και οικονομικές πληγές στη χώρα. Φυσικά τα «πυρά στρέφονται -εκτός από τον υπουργό Οικονομικών- στην 50χρονη γυναίκα του Μουγκάμπε, Γκρέις Μουγκάμπε, η οποία με την παρανοϊκή συμπεριφορά της και τη φιλοδοξία της να διαδεχθεί στον προεδρικό θώκο τον σύζυγό της εξόργισε τους πολίτες. Η συζυγος του Μουγκάμπε διέφυγε στη Ναμίμπια, ενώ δεν ζήτησε άσυλο στη χώρα καταγωγής της Νότια Αφρική καθώς εκκρεμεί ένταλμα εναντίον της.

Ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν ολονύχτιες περιπολίες ενώ υπήρχαν αναταραχές και επίσης κατέλαβαν τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here