Σε ύφεση η φωτιά που απείλησε το Καρπενήσι

0
27

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Καρπενήσι που απείλησε ξενοδοχεία, σπίτια ακόμη και το νοσοκομείο της πόλης. Η επέμβαση ενός ελικοπτέρου ήταν καθοριστική καθώς, μαζί με τις υπόλοιπες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν στην περιοχή, περιόρισαν τα μέτωπα της φωτιάς και αυτή την ώρα βρίσκεται σε μερικό έλεγχο.

Για περισσότερο από τέσσερις ώρες οι καπνοί είχαν κυριολεκτικά καλύψει τη δυτική πλευρά της πόλης του Καρπενησίου καθώς οι φλόγες είχαν επεκταθεί σε ένα δάσος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κεφαλόβρυσο πολύ κοντά στην πόλη.

Χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προσπαθούσαν να συντηρήσουν μία αντιπυρική ζώνη που βρίσκεται κοντά στη δυτική πλευρά του Νοσοκομείου του Καρπενησίου για να προφυλάξουν με αυτό τον τρόπο τις εγκαταστάσεις και να περιορίσουν την πιθανότητα επέκτασης της πυρκαγιάς.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν αποθηκευτικοί χώροι από κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αυτοκίνητα, μελίσσια, αλλά και ένα πολύτιμο δασικό περιβάλλον στις παρυφές της πόλης του Καρπενησίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here