Σφοδρή σύγκρουση για λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ και επέμβαση των ΜΑΤ

0
81

Συνεχίζεται με σφοδρότητα η πολιτική αντιπαράθεση που ξεκίνησε όταν φοιτητές και αλληλέγγυοι έσπασαν την κλειδαριά, η οποία είχε τοποθετηθεί με απόφαση της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου, γεγονός το οποίο προκάλεσε την επέμβαση των ΜΑΤ.

Σήμερα στη Βουλή αντιπαρατέθηκαν σε υψηλούς τόνους η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τον πρώην υπουργό Νίκο Φίλη, ο οποίος βρέθηκε χθες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και αποδοκιμάστηκε από φοιτητές.

«Τρία ρόπαλα βρήκατε και ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να κάνει σύνδεση ανάμεσα στο έγκλημα, την τρομοκρατία και στα κοινωνικά φαινόμενα των μπαχαλάκηδων. Πώς μπορούμε να συγκρίνουμε τη τρομοκρατία με άλλα φαινόμενα καταδικαστέα αλλά όχι τέτοια. Φτιάχνουμε χώρο για στρατολόγηση τρομοκρατών;», αναρωτήθηκε ο κ. Φίλης. Και πρόσθεσε: «Να αλλάξει την ατζέντα η κυβέρνηση θέλει, 100 μέρες έχει αποτύχει να διαχειριστεί το προσφυγικό, 9 στους 10 πολίτες είναι εναντίον της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Και η κυβέρνηση αλλάζει ατζέντα. Έχετε ατζέντα χωροφύλακα. Είστε υπόλογη και υπεύθυνη για ό,τι και αν συμβεί κ. Κεραμέως ενόψει τριημέρου».

«Δεν επιτρέπεται τα πανεπιστήμια να είναι ορμητήρια βίας και ανομίας. Αλγεινή εντύπωση για το ότι δεν είχε κουβέντα να πει ο κ. Φίλης την Κυριακή γι’ αυτή την επιχείρηση για το ότι βρέθηκε εξοπλισμός τέτοιος στο πανεπιστήμιο, ότι εισέβαλαν κάποιοι στο πολιτικό μου γραφείο. Τα άλλα κόμματα είχαν το σθένος να καταδικάσουν. Εσείς κουβέντα, για τον εξοπλισμό. Αλλά όλως τυχαίως χθες ξαφνικά βρέθηκαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κινούν σε διαδήλωση για τους φοιτητές. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε πως ως κυβέρνηση υπέθαλπτε συμπεριφορές όπως αυτές της ΑΣΟΕ», απάντησε η υπουργός. «Δημιουργείτε εντάσεις που πήγατε στο πανεπιστήμιο και ον κάμερα σας αποδοκίμασαν οι ίδιοι οι φοιτητές που σας είπαν ότι δεν έχετε θέσει εκεί. Η διαφορά ΝΔ και ΣΡΙΖΑ είναι ότι για τη ΝΔ το να βρίσκονται ρόπαλα, κράνη και πέτρες είναι απαράδεκτο, για τον Φίλη είναι κοινωνικό φαινόμενο μπαχαλάκηδων. Είναι αδιανόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την βία».

Ο κ. Φίλης καταδίκασε την επίθεση στο γραφείο της υπουργού, ωστόσο χαρακτήρισε «πταίσμα», «ελαφρύ πλημμέλημα» τις κόκκινες μπογιές…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here