Σιν Φέιν: Ο λαός της Ιρλανδίας δηλώνει την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα

0
34

 

«Αντίθετα με την κυβέρνηση μας, ο λαός μας εκφράζει την αλληλεγγύη του» δηλώνει με επιστολή του ο πρόεδρος του Ιρλανδικού κόμματος Σιν Φέιν, Τζέρι Άνταμς.

Στην επιστολή που απέστειλε ο Τζέρι Άνταμς, αναφέρει μεταξύ άλλων πως εκφράζει την αλληλεγγύη του στην κυβέρνηση της Ελλάδας και στην προσπάθειά της να βρει μια δίκαιη και λογική λύση στις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες.

Όπως γράφει προς τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Παρά την εχθρική στάση της Ιρλανδικής κυβέρνησης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σε διαβεβαιώνω πως ο Ιρλανδικός λαός είναι μαζικά αλληλέγγυος στις προσπάθειές σας να εξασφαλίσετε μια δίκαιη συμφωνία με τις θεσμούς της ΕΕ και το ΔΝΤ.

Έχω ήδη θέσει αυτό θέμα στον Πρωθυπουργό Έντα Κένυ, στο Ιρλανδικό κοινοβούλιο. Το Σιν Φέιν θα συνεχίσει να πιέζει για μεγαλύτερη αλληλεγγύη στον τον λαό της Ελλάδας«.

Επίσης επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση τιμωρείται από τους Ευρωπαίους εταίρους της  επειδή «κρατάει ψηλά τις αξίες της αλληλεγγύης και συνεργασίας που επαγγέλθηκαν οι ιδρυτές του Ευρωπαϊκού κινήματος«.

Ενώ παράλληλα, τονίζει ότι «η Ιρλανδική κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα τις στενές κομματικές και πολιτικές της ανησυχίες» και μία μείωση του χρέους για την Ελλάδα θα εξέθετε την αποτυχία της Ιρλανδικής κυβέρνησης να έχει διεκδικήσει το ίδιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here