Σκάι: Η Εύη Κουτσαυτάκη «τρώει» τα στελέχη ή την αδικούν;

1
4557

Πριν από λίγες μέρες παραιτήθηκε από τον Σκάι η διευθύντρια Προγράμματος Άλκηστις Μαραγκουδάκη. Πριν από δύο μήνες είχε κάνει το ίδιο ο διευθυντής Ενημέρωσης Σταμάτης Μαλέλης. Και λίγο νωρίτερα είχε αποχωρήσει ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Κιμπουρόπουλος.

Όλη η ηγετική ομάδα του σταθμού «έκανε πανιά» και το ερώτημα είναι «γιατί»; Τι άλλαξε, τι μεσολάβησε:
Αρκετοί θα απαντήσουν με ένα όνομα: Εύη Κουτσαυτάκη. Είναι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος, στην οποία αποδίδουν. την πρωτοβουλία των μαζικών «εκκαθαρίσεων».
Είναι, όμως, έτσι; Η γυναίκα, που επαγγελματικά βρίσκεται δίπλα στον Γιάννη Αλαφούζο 20 χρόνια (και στη ναυτιλία και στον Σκάι), και έλειψε από το πλάι του μόνο για ένα χρόνο (όταν συνεργάστηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη), γύρισε με το μαχαίρι στα δόντια; Θέλησε να διώξει τους πάντες για να μην την αμφισβητεί κανείς; Αυτό αναφέρει η σπερμολογία των ημερών.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο Κώστας Κιμπουρόπουλος εξωθήθηκε σε αποχώρηση από τον ιδιοκτήτη του σταθμού, ο οποίος του χρέωσε κακούς χειρισμούς με τον Τούρκο παραγωγό Ατζούν και προβληματική συμφωνία στο θέμα του Survivor, που είχε ως αποτέλεσμα να μην εισρεύσουν στα ταμεία του καναλιού τα εκατομμύρια που υπολόγιζε.
Δεύτερον, ο Σταμάτης Μαλέλης είχε κουραστεί με την καθημερινή διαχείριση των Ειδήσεων και επέλεξε να αποτραβηχτεί, μετά από σχεδόν 25 χρόνια στο τιμόνι τηλεοπτικών σταθμών. Η απόφαση ήταν δική του και το επόμενο βήμα του θα είναι -όπως όλα δείχνουν- η διεκδίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (εκεί όπου ανήκει και η Λέσβος, η γενέθλια γη του).
Τρίτον, η Άλκηστις Μαραγκουδάκη διεπίστωσε πολύ ωρίς ότι δεν πολυταίριαζαν τα χνώτα της με εκείνα της νέας διευθύνουσας, Κάποια στιγμή έφτασαν και στα αυτιά της πληροφορίες ότι γίνονταν παρασκηνιακές συζητήσεις με στελέχη του Ψυχαγωγικού Τομέα του Mega (τον Λοϊζο Ξενόπουλο και την Έλενα Κατραβά) και αποφάσισε να αποχωρήσει. Μεγάλο όνομα στην αγορά είναι, νέο κανάλι θέλει να χτίσει ο Ιβάν Σαββίδης, οπότε η εξέλιξη ήταν περίπου αυτονόητη. Ανακοίνωσε στην κυρία Κουτσαυτάκη ότι παραιτείται, αφήνοντάς την «παγωτό», όπως λένε πρόσωπα που γνωρίζουν. Η «σιδηρά κυρία» του καναλιού, όχι μόνο δεν σκόπευε να τη σπρώξει στην έξοδο, αλλά ούτε καν είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο της αποχώρησής της. Τα ίδια πρόσωπα βεβαιώνουν ότι καμία επαφή με τα στελέχη του Mega δεν έκανε -πράγμα που θα αποδειχθεί το επόμενο διάστημα, όπως λένε. Εννοώντας ότι δεν πρόκειται να καλυφθεί η κενή θέση της κυρίας Μαραγκουδάκη.
Αν τα πράγματα έχουν έτσι, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η εικόνα της οιονεί «αιμοσταγούς» Εύης Κουτσαυτάκη, μικρή σχέση με την αλήθεια έχει.
ΥΓ Η Εύη Κουτσαυτάκη είχε διαφωνήσει 100% με την πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου να εμπλακεί στην υπόθεση του Παναθηναϊκού –ήταν η μόνη από το επιτελείο του. Υποστήριξε την άποψή της με θέρμη έως το τέλος, όμως το αφεντικό του Σκάι είχε μπει στο «τριπ» και δεν άκουγε καν τι του έλεγε. Ότι, δηλαδή, θα ασχοληθεί με έναν χώρο που δεν γνωρίζει, θα χάσει πολλά λεφτά και στο τέλος θα τον βρίζουν. Σε εκείνη τη φάση «ράγισε» η σχέση τους και η στενή συνεργάτις του προτίμησε να πάρει το καπελάκι της και να φύγει κάποια στιγμή. Η εξέλιξη των πραγμάτων τη δικαίωσε απολύτως, ο Γιάννης Αλαφούζος τής το αναγνώρισε και την κάλεσε να επιστρέψει στο κανάλι, δίνοντάς της τα «κλειδιά» του. Όμως, εκείνος έχει πάντα τον τελευταίο λόγο…

Σκάι: Η Εύη Κουτσαυτάκη «τρώει» τα στελέχη ή την αδικούν;

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για τους 35 εργαζόμενους με μπλοκάκι που απέλυσε γιατί δεν γράφεται κάτι? Ή την παρεξηγήσαμε και εκεί τη κυρία Κουτσαυτάκη?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here