ΣΚΑΪ: Ο Σπίρτζης απέκλεισε δημοσιογράφο μας-Υπουργείο: fake news

0
406

O διευθυντής τού ραδιοσταθμού ΣΚΑΪ, Νίκος Ανδρίτσος, ανακοίνωσε ότι με εντολή τού υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη αποκλείστηκε από τις ενημερώσεις για τις δραστηριότητες τού υπουργείου ο διαπιστευμένος συντάκτης τού σταθμού Αχιλλέας Τόπας.

Ωστόσο, το υπουργείο απαντά ότι πρόκειται για «ανύπαρκτο θέμα» και για fake news.

Η ανάρτησή το΄πυ Νίκου Ανδρίτσου στο facebook:

Ο ίδιος ο Αχιλλέας Τόπας είπε: «Λίγο μετά τις 18.00 με κάλεσε η επικεφαλής του γραφείου τύπου του υπουργείου υποδομών Ντίνα Καράτζιου και μου ανέφερε πως με εντολή του κου Σπίρτζη δε θα λαμβάνω εφεξής ενημέρωση για τα πεπραγμένα του υπουργείου».

«Όταν τη ρώτησα για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, δεν μου απάντησε ουσιαστικά, μου είπε πως έχει αυτή την εντολή από τον Χρήστο Σπίρτζη.  Αμέσως μετά η κα Καράτζιου κάλεσε τα γραφεία τύπου τουλάχιστον 2 ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το υπουργείο και τους ζήτησε να σταματήσουν να με ενημερώνουν με εντολή του υπουργού».

«Ενημέρωσα, όπως όφειλα τη διεύθυνση του ΣΚΑΪ προφορικά και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με επιστολή. Όταν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κάλεσε την κα Καράτζιου και της ζήτησε εξηγήσεις, εκείνη της απάντησε πως ο υπουργός έδωσε εντολή να μην ενημερωθώ μόνο για τη μετεγκατάσταση της ΥΠΑ από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών

«Σχετικά με ερώτημα που τίθεται από δημοσιογράφους για ανύπαρκτο θέμα, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Πρόκειται για ένα ακόμη Fake News από συγκριμένα άτομα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ότι δήθεν αποκλείονται από την ενημέρωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Δε συμβαίνει και δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο, έχουν πάρει μόνοι τους διαζύγιο από την αντικειμενική ενημέρωση».

Ο Αχιλλέας Τόπας έχει στείλει τις τελευταίες ημέρες επιστολές στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας και το γραφείο του διοικητή, Κωνσταντίνου Λιντζεράκου, με συγκεκριμένα ερωτήματα για τη διαδικασία μετεγκατάστασης οργανικών μονάδων της ΥΠΑ, από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Όπως τονίζει ο κ. Τόπας, δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

Ο Σπίρτζης απέκλεισε δημοσιογράφο τού ΣΚΑΪ από τις ενημερώσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here