8+1 σκέψεις εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού…

«Μένουμε σπίτι» γιατί... «οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες»

0
123

Ακολουθούν μερικές σκόρπιες σκέψεις, εν μέσω της πολεμικής αυτής κατάστασης την οποία βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες, προσπαθώντας να παραμένουμε όσο περισσότερο ήρεμοι και διαυγείς μπορούμε… 

  1. Θυμόμαστε όσους είχαμε ξεχάσει, υποσχόμενοι ότι «δεν θα χαθούμε πάλι». Ωστόσο, το μόνο βέβαιο είναι ότι όταν όλο αυτό τελειώσει θα απομακρυνθούμε εκ νέου. «Μη χαθούμε», λέμε, και πράττουμε το ακριβώς αντίθετο.
  2. Δίνουμε τόση σημασία στα κατοικίδιά μας, όση ωστόσο θα έπρεπε να δίνουμε μονίμως. Με λίγα λόγια έχουμε περισσότερη ανάγκη την παρέα των ζώων, λειτουργώντας για ακόμα μια φορά εγωιστικά… Ξαφνικά θυμόμαστε πόσο ζωόφιλοι είμαστε… 
  3. «Ζυγίζουμε» το πόσο αναβλητικοί μπορούμε να γίνουμε. Από μέρα σε μέρα ορίζουμε ότι θα ξεκινήσουμε ένα project (τακτοποίηση, διάβασαμα, συγγραφή, αρχειοθέτηση), αλλά αυτό δεν γίνεται ποτέ. Αναλωνόμαστε στο να scrollάρουμε στα social media κοιτώντας από την ηλεκτρονική κλειδαρότρυπα τις ζωές των άλλων. 
  4. «Συνωμοσιολογούμε για να υπάρχουμε». Αρκούμαστε στο να διαβάζουμε (και) ατεκμηρίωτες πληροφορίες ώστε να ηρεμούμε προσωρινά, αντί να διϋλίζουμε την πληροφορία και να την καταναλώνουμε νηφάλιοι.
  5. Όταν όλο αυτό τελειώσει, θα εκτιμηθεί ο εγκλεισμός για δουλειά από το σπίτι, σε βαθμό τέτοιο που κάποιοι θα προτιμούν να δουλεύουν έτσι μονίμως (αυτό δεν λογίζεται απαραίτητα ως κάτι καλό). Με λίγα λόγια, ίσως παρατηρηθεί έως και αύξηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αναλογικά με τους μισθωτούς. Σε κάθε περίπτωση τα εισοδήματα από δουλειά κάθε τύπου θα συρρικνωθούν και το επαγγελματικό restart για πολλούς θα είναι μονόδρομος. 
  6. Μαγειρεύουμε επιστρατεύοντας τις όποιες γνώσεις (νομίζουμε ότι) αποκτήσαμε, παρακολουθώντας ανάλογες εκπομπές. Τελικά καταλήγουμε να τρώμε κακοψημένες ομελέτες και συνηθισμένες μακαρονάδες, αντί για πραγματικά εμπνευσμένα πιάτα με μη συνηθισμένα υλικά… 
  7. Τρώμε σα να μην υπάρχει αύριο, χωρίς απαραιτήτως να σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα, που θα μας βρει μετανιωμένους να χτυπιόμαστε στη γυμναστική προσπαθώντας να χάσουμε περιττά κιλά. Κι αυτό γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή μεν, ωστοσο φέτος θα «μας στοιχίσει» ακόμα περισσότερο. 
  8. Εκτιμάμε την έξοδο για το σούπερ μάρκετ, σαν μια πρόσκληση στο ακριβότερο galà.

 

  • Αποκτούμε στα social media τα λεπτά δημοσιότητας που μας αναλογούν στην ψηφιακή χοάνη, προσπαθώντας να κερδίσουμε μια αξιοπρεπή θέση σε ένα άτυπο πρωτάθλημα. Κάτι δεν είναι κι αυτό; (Όχι)
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤρεις νέοι θάνατοι το πρωί -Συνολικά 76 τα θύματα της πανδημίας στη χώρα
Επόμενο άρθροVIDEO – Εγκλεισμός λόγω κορωνοϊού και ψυχολογία του πένθους
Ο Βαγγέλης Λιακόγκονας γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Σπουδάζοντας αυτοματισμό – τηλεπικοινωνίες αποφάσισε να στραφεί τελικά στην επικοινωνία εισβάλλοντας στη δημοσιογραφία, σπουδάζοντάς την, και τελικά «παντρεύοντάς την» με τα νέα μέσα. Είναι φοιτητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Έκανε πρακτική άσκηση καλύπτοντας ρεπορτάζ αυτοδιοίκησης σε τοπικά έντυπα και ενημερωτική εκπομπή στο TV Magic Πειραιά. Συμμετείχε στην εκπομπή ζαχαροπλαστικής του Mega «Γλυκές αλχημείες». Έχει εργαστεί ως συντάκτης πολιτιστικών –και μη- στηλών στις Εκδόσεις Λυμπέρη και στον ΑΝΤ1. Από το Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2016 εργάστηκε στο Mega Channel, αρχικά για την καθημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή ''Κοινωνία ώρα ΜEGA'' και στη συνέχεια για το δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Από τον Ιούνιο του 2016 και έως τον Ιανουάριο του 2018 εργάστηκε ξανά στον ΑΝΤ1. Έπειτα, για δύο χρόνια στο LiFO.gr. Τον Μάρτιο του 2020 επέστρεψε στο Mega TV. Αρθρογραφεί στο aixmi.gr από την ίδρυσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here