Σκόπια: Το non paper της Ελλάδας δεν ανταποκρίνεται στη συμφωνία για το όνομα

0
99

Προσγειώνει τις προσδοκίες του Μαξίμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιακόφσκι, ασκώντας έντονη κριτική στο non paper που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη το Μέγαρο Μαξίμου και το οποίο περιέχει βασικά σημεία της συμφωνίας.

Ο Μίλε Μποσνιακόφσκι έκανε λόγο για ένα κείμενο που αποτελεί «ερμηνεία», η οποία δεν ανταποκρίνεται στους αρχικούς όρους της συμφωνίας.
«Η βάση της συμφωνίας είναι το πώς η Ελλάδα ερμηνεύει και κατανοεί τον όρο «Μακεδονία». Και (οι Έλληνες) αποδέχθηκαν το πώς εμείς κατανοούμε και ερμηνεύουμε τον όρο «Μακεδονία». Μία σαφής διάκριση γίνεται ανάμεσα στο τι σημαίνει «Μακεδονία» για εκείνους και τι είναι αποδεκτό σε εμάς, καθώς και τι σημαίνει για εμάς «Μακεδονία» και είναι αποδεκτό για εκείνους» τόνισε ο Σκοπιανός αξιωματούχος.
«Διατηρούμε το δικαίωμα να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Μακεδόνες» τόνισε, και επεσήμανε ότι η συμφωνία «διατηρεί τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα».
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι, τόσο ο ύμνος, όσο και η σημαία της χώρας δεν θα αλλάξουν, καθώς τα σύμβολα δεν ήταν υπό διαπραγμάτευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here