Σκουρλέτης: Αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές

0
55

«Παραμορφωτικά» λειτουργεί η ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο Π. Σκουρλέτης ανοίγει το δρόμο για αλλαγή του νόμου που προβλέπει ταυτόχρονη διεξαγωγή των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

«Δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος οι ευρωεκλογές διά νόμου να γίνονται την ίδια μέρα με τις αυτοδιοικητικές. Αντιθέτως, η ημερολογιακή ταύτισή τους λειτουργεί παραμορφωτικά για την Αυτοδιοίκηση. Επομένως, μια ολιγόμηνη μετάθεσή τους θα βοηθήσει» δήλωσε.

Επίσης, αναφέρει ότι η απλή αναλογική είναι μια σημαντική παράμετρος της προωθούμενης αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του «Καλλικράτη», καθώς διαπιστώνει «αντιπροσωπευτική υστέρηση, που είναι αναντίστοιχη με το πραγματικό επίπεδο πολιτικής ωριμότητας της ελληνικής κοινωνίας.»

Το υπουργείο Εσωτερικών προσανατολίζεται σε ένα σύστημα όπου δεν θα παίρνει τη «μερίδα του λέοντος» των εδρών ο επικρατέστερος της δεύτερης Κυριακής, ανεξάρτητα από τα ποσοστά που κατέγραψε την πρώτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here