Σκουρλέτης: Ευρωπαϊκοί «κύκλοι» θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση  

0
24

Υπάρχουν «κύκλοι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλουν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας μια τακτική καθυστέρησης της χρηματοδότησης και αρνούμενοι να επιτρέψουν παροχή στήριξης «έξω από το πρίσμα των μνημονιακών υποχρεώσεων», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

 

«Χρηματοδότηση μνημονιακή δεν θέλουμε», τόνισε, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει μέτρα λιτότητας.

 

Οσον αφορά στις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως στόχος είναι η διαμόρφωση «ισότιμων σχέσεων εμπιστοσύνης» μεταξύ της χώρας μας και των εταίρων.

 

Επισήμανε ωστόσο πως διλήμματα στη διαπραγμάτευση «δεν θέτει μόνο οΣόιμπλε» και προειδοποίησε ότι αν οι κινήσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών οδηγήσουν στη διάλυση της ευρωζώνης, τότε η Ιστορία θα καταγράψει το όνομά του με τον ανάλογο τρόπο.

 

Προσέθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση διατηρεί «όλα τα βέλη στη φαρέτρα της», διευκρινίζοντας όμως πως δεν μιλά για ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη. «Δεν είναι ώρα να απαντάμε σε υποθετικά ερωτήματα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε πως θα καταβληθούν χωρίς κανένα πρόβλημα οι μισθοί και οι συντάξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here