Σουλτς: Θα είναι σύντομη μία κυβέρνηση «όχι σε όλα»

0
27

Λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα ζήσει λίγο, αν λέει «όχι σε όλα»…

Ο κ. Σουλτς, μέσω Twitter, μίλησε για την επίσκεψή του στην Ελλάδα και τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, παραπέμποντα σε άρθρο του στο Linkedin με τίτλο No Greek drama and no Greek drachma (Οχι ελληνικό δράμα και όχι ελληνική δραχμή).

Σε αυτό το κείμενο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναλύει το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις ευθύνες του και να ηγηθεί της χώρας, προειδοποιώντας πως ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος.

Στο τέλος του κειμένου του Μάρτιν Σουλτς επισημαίνει την ανάγκη να μείνει η χώρα στην πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλιώς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πρόβλημα.

«Η Ελλάδα είναι πιο σταθερή από ό,τι ήταν πριν από πέντε χρόνια. Οι ωριμάνσεις χρέους της είναι μεγαλύτερες, οι πιστωτές είναι κυρίως θεσμοί και η οικονομία αναμένεται να εμφανίσει ανάπτυξη στο 2,9% το 2015 και 3,7% το 2016» σημειώνει ο Μάρτιν Σουλτς και συνεχίζει «η ανεργία βρίσκεται σε καθοδική πορεία όπως και το χρέος της χώρας. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας πρέπει να επιταχύνει αυτές τις διαδικασίες».

«Εάν η νεοσχηματισμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κυβέρνηση του “όχι σε όλα” τότε το μομέντουμ του Αλέξη Τσίπρα θα είναι σύντομο» προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπονοώντας ότι η κυβέρνησή του θα πέσει σύντομα.

«Σε αντίθετη περίπτωση εάν δημιουργήσει μια θετική ατζέντα για να κάνει την χώρα του πιο τίμια, κάνει πιστευτές δεσμεύσεις και προχωρήσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων για να κάνει την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή Ενωση ισχυρότερες, τότε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είναι στο πλευρό του» καταλήγει με νόημα ο Μάρτιν Σούλτς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here