Σπίρτζης: Είναι πρόκληση οι αυτοκινητιστές να μην έχουν έδρα στην Ελλάδα

0
150

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτσζης κατά της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών στο φόντο της δραστηριοποίησης των εταιρειών Uber και Beat.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου υποδομών που έρχεται στη Βουλή σχολίασε ότι πάντα υπήρχαν ακραίες αντιδράσεις, αλλά υπήρχαν και ακραίες συμπεριφορές. Όπως είπε «είναι πρόκληση να μην μπορούν οι αυτοκινητιστές να βγάλουν το μεροκάματό τους. Είναι πρόκληση να μην έχουν καν έδρα στην Ελλάδα και να μην φορολογούνται οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται, να μην γίνονται οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή. Είναι πρόκληση να υπάρχει στήριξη σε αυτές τις εταιρείες από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον ίδιο τον πρόεδρο της, όταν γνωρίζουν ότι η συνεισφορά των εταιρειών αυτών είναι εις βάρος του ελληνικού δημοσίου».

«Με το νομοσχέδιο που έρχεται βάζουμε ένα πλαίσιο λειτουργίας για αυτές τις εταιρείες. Θα δηλώνουν τα στοιχεία λειτουργίας τους επομένως θα ξέρει η ελληνική πολιτεία με ποιους συνεργάζονται, πως φορολογούνται κ.α. επίσης αν υπάρχουν offshore εταιρείες που δεν έχουν έδρα στην Ελλάδα οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα παίρνουν άδεια», σημείωσε.

Στο σχέδιο νόμου επίσης προβλέπεται η συμπεριφορά του οδηγού, τα δικαιώματα των επιβατών, η κατάσταση που θα πρέπει να είναι το αυτοκίνητο taxi και οι υπηρεσίες που προσφέρει, όπως είπε ο κ. Σπίρτζης.

«Πρόβλημα προκύπτει όταν δεν τηρείται η υπάρχουσα νομοθεσία γιατί σκόπιμα είχε προβλέψει η Ν.Δ. στο να χτιστεί ένα τέτοιο πλαίσιο να μην μπορούν να υπάρχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε να μην τηρείται το 3ωρο για την ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγού άρα να υποκλέπτεται έργο από τους αυτοκινητιστές», συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here