Σπίρτζης: Σε τρεις κατηγορίες τα πρόστιμα του ΚΟΚ – Καταπολεμούμε το «πληρώνω και παρανομώ» (ΒΙΝΤΕΟ)

0
27

 

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του για τα εισοδηματικά κριτήρια στην επιβολή προστίμων για παραβάσεις του ΚΟΚ, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπιρτζης έδωσε διευκρινίσεις μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως τόνισε ο υπουργός, οι παραβάσεις θα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες χαμηλής, μέσης και υψηλής επικινδυνότητας, οι οποίες θα έχουν τρεις διαφορετικές βάσεις προστίμων στα οποία θα γίνονται προσαυξήσεις ανάλογα με το εισόδημα.

Ανέφερε ότι με τον νέο ΚΟΚ θα μειωθούν όλα τα πρόστιμα και θα υπάρχουν προσαυξήσεις ανάλογα με το εισόδημα.

Ωστόσο, στο ερώτημα για πώς θα ορίζεται το «πλούσιος και φτωχός» ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι αυτά θα τα δει η επιτροπή που είναι αρμόδια για τον ΚΟΚ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται για τις αλλαγές που έρχονται ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι ο ΚΟΚ με υπέρογκα πρόστιμα δεν λειτουργεί, τα πρόστιμα της παλιάς λογικής δεν λειτουργούν. Σημείωσε ότι υπάρχουν κακές νοοτροπίες που πρέπει να ξεπεράσουμε και ότι πρέπει να χτίσουμε έναν κοινωνικό κώδικα. «Οι αντιδράσεις είναι από όσους θέλουν να διατηρείται μια κατάσταση που υπάρχει σήμερα», υπογράμμισε ο Υπουργός.

Δίνοντας μερικά παράδειγμα ο Υπουργός ανέφερε ότι πχ αν κάποιος εντοπιστεί να μιλάει στο τηλέφωνο ή πετάξει το τσιγάρο του από το παράθυρο, την πρώτη φορά θα έχει πρόστιμο, αλλά την δεύτερη φορά που θα πιαστεί για την ίδια παράβαση θα του αφαιρείται το δίπλωμα για τέσσερις μήνες.

Παράλληλα, στον νέο ΚΟΚ θα υπάρχει πρόβλεψη για τους οδηγούς σχολικών λεωφορείων και άλλων επαγγελματιών, οι οποίοι μεταξύ άλλων μετά τα 55 θα περνάνε εξετάσεις, για να μπορούν να έχουν άδεια.

Ο κ. Σπίρτζης έδωσε απαντήσεις και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Όπως είπε ο ΑΜΚΑ έχει να κάνει με το προσωποιημένο εισιτήριο και το κράτος θα μπορεί να ξέρει ποιος δικαιούται επιδότηση, όπως π.χ ΑΜΕΑ, άνεργοι ή πολύτεκνοι.

Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι όταν ξεκινήσει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, εκτός από τις κάρτες. θα μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί ένα εισιτήριο, όπως ισχύει και σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here