Στα άκρα η κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για τους 2 στρατιωτικούς

0
128

Σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΝΔ πυροδότησε η δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί είναι «όμηροι στις τουρκικές φυλακές».

Η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη δήλωσε ότι λέξη όμηρος «παραπέμπει πάντα σε ανταλλάγματα» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τους Έλληνες «τι ακριβώς συμβαίνει με τους δύο  στρατιωτικούς και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν επιστρέψει στην Πατρίδα μας και τις οικογένειές τους».

Απαντώντας, συνεργάτες τού Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισαν τις δηλώσεις της ΝΔ «προσπάθεια αντιπερισπασμού για να αλλάξει η ατζέντα μετά το βατερλώ στη συζήτηση για τη Novartis στη Βουλή». Και πρόσθεσαν υπονομεύει τις προσπαθειες για την επιστροφή των δυο αξιωματικών μας όποιος επιστρατεύει τα εθνικά θέματα για την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση.

Η δήλωση της Μαρίας Σπυράκη:

«Μία ημέρα αφότου ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κράτηση των Ελλήνων αξιωματικών “σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο”,  για να δικαιολογήσει την επιλογή του να μην επικοινωνήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τους Έλληνες αξιωματικούς “ομήρους” του τουρκικού Kράτους. Η λέξη “όμηρος” παραπέμπει πάντα σε ανταλλάγματα. Ο Πρωθυπουργός οφείλει σήμερα κι όλας να ενημερώσει τους Έλληνες τι ακριβώς συμβαίνει με τους δύο  στρατιωτικούς που έχουν προφυλακισθεί σε τουρκικές φυλακές και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν επιστρέψει στην Πατρίδα μας και τις οικογένειές τους».

Το σχόλιο κυβερνητικών πηγών:

«Αντιλαμβανόμαστε και την άβολη θέση στην οποία έφθασε η κυρία Σπυράκη και η ΝΔ μετά το χθεσινό Βατερλό, αφού κατέρρευσε η προσπάθειά της να δημιουργήσει αντιπερισπασμό για το σκάνδαλο Novartis και την ανάγκη της να αλλάξει την ατζέντα. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει ότι, όσο επιστρατεύει τα εθνικά θέματα για την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση, δεν λειτουργεί ενάντια στην κυβέρνηση αλλά στην ίδια τη χώρα και υπονομεύει τις διαρκείς διπλωματικές προσπάθειες για την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών.

Υ.Γ. Περιμένουμε και την τρίτη κατά σειρά on camera δήλωση της κυρίας Σπυράκη για το ίδιο θέμα μέσα σε μία ημέρα και αναρωτιόμαστε αν η ανευθυνότητα χρεώνει υπερωρίες».

Στα άκρα η κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για τους 2 στρατιωτικούς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here