Στα Paradise Papers και ο Γιλντιρίμ – Καταγγέλλει προσπάθεια σπίλωσης

0
36

Στη λίστα των Paradise Papers εμπλέκεται το όνομα του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ και των γιων του γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Τούρκου πολιτικού που έκανε λόγο για προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του από την Τζουμχουριέτ.

O Μπιναλί Γιλντιρίμ, που ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον, ανέφερε ότι οι εταιρείες ανήκουν στα παιδιά του και ότι είναι καθόλα νόμιμες και δεν έχουν να κρύψουν τίποτα. Σε συνέντευξη Τύπου, σημείωσε: «Μία εφημερίδα αναφέρεται στο πρόσωπό μου και την οικογένειά μου και κάνει είδηση ότι έχουμε off shore εταιρείες που δεν είναι εγχώριες, ούτε εθνικές. Θα ήταν καλό οι πολίτες μας να μάθουν την αλήθεια. Εγώ είμαι ναυπηγός και όλη μου τη ζωή την πέρασα στα ναυπηγεία. Όταν ξεκίνησα στην πολιτική, άφησα τις επιχειρήσεις στα παιδιά μου. Ο μικρότερος είναι 33 και ο μεγαλύτερος 40 χρονών. Εκείνοι κάνουν τη δουλειά τους κι εγώ τη δική μου.

Όταν μπήκα στην πολιτική, έδωσα μία συμβουλή στα παιδιά μου. Με το κράτος να μην έχετε καμία δοσοληψία. Ούτε από κοντά να μην πλησιάσετε, όπως επίσης ούτε να χρησιμοποιήσετε κρατική τράπεζα ως πηγή χρηματοδότησης» και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Εάν θέλετε να πάρετε πληροφορίες για κάποιο πρόσωπο είτε στην Τουρκία είτε σε κάποια άλλη χώρα σχετικά με τις εμπορικές του δραστηριότητες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Μητρώο Εμπόρων. Και θα δείτε ότι αυτές οι εταιρείες είναι εταιρείες με φανερές δραστηριότητες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here