Στα Paradise Papers η Μαρέβα Μητσοτάκη – Τι απαντά

0
150

Μέτοχος 50% στην offshore εταιρεία Eternia Capital Management που ιδρύθηκε το 2010 και έχει έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική εμφανίζεται η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβα Γκραμπόφκσι Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η κυρία Γκραμπόφσκι την περίοδο που ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν διαχειρίστρια ενός fund με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην απάντησή της στην εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το διάστημα εκείνο βρισκόμουν σε διάσταση με τον σύζυγό μου, γεγονός που δεν αμφισβητείται και έχει κριθεί εξάλλου και από τους αρμόδιους φορείς, άρα οποιοσδήποτε υπαινιγμός και προς αυτή την κατεύθυνση, στερείται αντικειμένου».

Η κ. Γκραμπόφσκι ρωτήθηκε επίσης από το «Εθνος», αν της είχαν ζητηθεί επιπλέον έγγραφα στο πλαίσιο των ενισχυμένων ελέγχων δεούσης επιμέλειας. Απάντησε ότι επειδή εκείνη την περίοδο που της εστάλησαν τα ερωτήματα ήταν στο εξωτερικό, δεν είχε πρόσβαση στα έγγραφα που της είχαν ζητηθεί.

«Θεωρώ όμως βέβαιο, ότι θα είχαμε αποστείλει όλα τα έγγραφα που μας ζητήθηκαν, αλλιώς η εταιρεία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει» επεσήμανε.

Η Eternia Capital Management ιδρύθηκε από την δικηγορική εταιρεία Appleby, τον Μάρτιο του 2010 στα νησιά Κέιμαν. Μέτοχοι της Eternia Capital Management ήταν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και ένας παλιός συνεργάτης της από την εποχή που εργαζόταν στην Deutsche Bank.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here