Σταϊκούρας: Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2020

0
35

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθεί περισσότερο ο ΕΝΦΙΑ, μετά τον Μάιο του 2020, και εξήγγειλε ενίσχυση των χαμηλότερων και μεσαίων στρωμάτων μέσω της περαιτέρω μείωσης φόρων από το επόμενο έτος.

Ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα, επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης και υπογράμμισε ότι το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί, αλλά να ενισχυθεί. 

Προανήγγειλε, επίσης, κι άλλες αλλαγές, μέσα στον μήνα, τόσο σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, όσο και με τη φορολοταρία. Αναφερόμενος δε στη συλλογή αποδείξεων, μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών, ο υπουργός σημείωσε ότι μελετώνται κίνητρα και για τους πολίτες και για τους επαγγελματίες, ώστε να μειωθεί η φοροδιαφυγή.

Παράλληλα, δήλωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί εφάπαξ εάν προκύψει δημοσιονομικός χώρος, τόνισε ότι σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια και επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα και τον εξαιρετικά υψηλό στόχο του 3,5% τόνισε ότι ωριμάζουν πλέον οι συνθήκες ώστε το 2020 μαζί με τους θεσμούς να εξεταστεί η μείωσή τους. «Θέλουμε να είναι στο 2% από το 2021 το πλεόνασμα» είπε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here