Στάθης Δρογώσης για Marfin: Θεωρήσαμε παράπλευρες απώλειες τους νεκρούς

0
427

Με μία συγκλονιστική ανάρτησή του στο facebook Ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης αναφέρεται στην τραγωδία της Marfin με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων.

Μεταξύ άλλων σημειώνει πως μετανιώνει που δεν έσπασε τα μούτρα σε όσους δικαιολόγησαν κυνικά τις δολοφονίες και πως συνένοχοι είναι όλοι όσοι κοιμούνται ήσυχοι χωρίς να έχουν πιαστεί οι φονιάδες.

Αναλυτικά:

Έχω γράψει απίστευτες ανοησίες στο φβ όλα αυτά τα χρόνια.Κάτι για τους νεκρούς συνανθρωπους μέσα την τράπεζα Μαρφίν όμως όχι…
Γιατί ήμουν σε εκείνη την πορεία..Όχι εκείνη την στιγμή…
Αιωνία τους η μνήμη…Και αν για κατι έχω ενοχές είναι που δεν εσπασα τα μούτρα σε «συντρόφους» που δικαιολογούσαν κυνικά τις δολοφονίες.. «έχουμε πόλεμο …Γιατί δεν απεργούσαν; Φταίει το αφεντικό της τράπεζας κτλ»
Συνένοχοι είμαστε όλοι όσοι κοιμόμαστε ήσυχοι χωρίς να έχουν πιαστεί οι φονιάδες.Όσοι διαδηλώναμε για έναν πιο καλό κόσμο και θεωρήσαμε τους νεκρούς υπαλλήλους και το αγέννητο μωρό ως παράπλευρες απώλειες…
Ντροπή μας..Να μην ξεχαστούν οι νεκροί αυτοί.Και αρκετά με τους συμψηφισμούς.
ΥΓ1.Επειδή κάποιοι παρεξήγησαν τα παραπάνω οφείλω να συμπληρώσω τα εξής :
Εγώ ποτέ δεν θεώρησα τους νεκρούς παράπλευρη απώλεια.Αλλά δεν αντέδρασα κιόλας όταν τα άκουγα αυτά από κόσμο.Από φίλους ή γνωστούς.Για αυτό χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό.Γιατί φταίω κι εγώ.Η ανοχή στην φρίκη με γεμίζει τύψεις.Τέλος φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλους όσους διαδήλωναν εκείνη τη μέρα.Και τις άλλες μέρες.Νομίζω ότι οι επιθέσεις που δέχομαι από γνωστό κόμμα χαρακτηρίζουν το κόμμα αυτό.

ΥΓ2 Προφανώς έγραψα κάτι βιωματικό. Και κάποιοι το αναδημοσιεύουν προσπαθώντας πάλι να διχάσουν τον κόσμο. Είτε δεξιοί είτε αριστεροί. Εγώ μιλήσα για τη φρίκη , για τον φανατισμό που οδήγησε πολλούς ( άλλα όχι την πλειοψηφια) στο να δικαιολογήσουν ακόμα και τους φόνους. Ήταν τέτοιο το σοκ που η άμυνα μερικών τους οδήγησε να δεχτούν τη φρίκη. Όσοι δεν μιλήσαμε καθόλου είμαστε κι εμείς ένοχοι. ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ.Και κάτι τελευταίο. Δεν ήμουν τότε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η λέξη «σύντροφοι » αναφέρεται γενικά .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here