Θεοδωράκης στη ΔΕΘ: Χρέος η αυτόνομη πορεία του Ποταμιού

0
55

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στην επόμενη εκλογική μάχη έστειλε από το βήμα της 83ης ΔΕΘ ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Είναι το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα, είναι το χρέος μας απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους που μας υποστηρίζουν», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης. Πρόσθεσε επίσης ότι πρέπει να «σπάσουμε το εκκρεμές: «Συντηρητικοί – λαϊκιστές, λαϊκιστές – συντηρητικοί. Υπάρχει μια συνωμοσία σε αυτή τη χώρα εναντίον της λογικής και των λογικών. Μια συμμαχία οπισθοδρομικών και βολεμένων, αριστερών και δεξιών. Είναι το τέλμα του πολιτικού και οικονομικού αναλφαβητισμού. Η μάχη θα κερδηθεί μόνο αν οι πολίτες πάψουν να είναι παρατηρητές. Μόνο αν όλοι μας σκεφθούμε διαφορετικά και έξω από το κουτί».

Τόνισε ακόμη αναφερόμενος στις μετεκλογικές συμμαχίες πως στο νικητή των εκλογών θα παρουσιαστούμε με συγκεκριμένες πατριωτικές και όχι κομματικές θέσεις. Αν ο νικητής στηρίξει τις θέσεις αυτές εμείς θα είμαστε εκεί είτε για ψήφο εμπιστοσύνης, είτε για ανοχή, είτε και για συμμετοχή», τόνισε.

Ξεκαθάρισε επίσης ο πρόεδρος του Ποταμιού σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών που θα έρθει στη Βουλή πως θα στηρίξει τη συμφωνία αλλά όχι την κυβέρνηση. «Αν οι ΑΝΕΛ δεν στηρίξουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό, είναι σαφές ότι δε θα υπάρχει κυβέρνηση και ότι η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here