Στην Προανακριτική οι προστατευόμενοι μάρτυρες- Χωρίς κουκούλες;

0
58

 

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αποφάσισε να καλέσει τους δυο προστατευόμενους μάρτυρες να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα. Φέρουν τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» και στις μαρτυρίες τους βασίστηκε το κατηγορητήριο εναντίον των 10 πολιτικών από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τη Novartis.

Το ερώτημα είναι υπό ποιες συνθήκες θα καταθέσουν. Με κουκούλες και αλοιωμένη φωνή; Ή κανονικά με τα πρόσωπά τους;

Τα μέλη της Προανακριτικής θέλουν να υπάρξουν κανονικές καταθέσεις, όπωςσυνέβη και ενώπιον του αρμόδιου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Πολλοί εξ αυτών πιστεύουν ότι τα δυο πρόσωπα ταυτίζονται με δυο άλλα, τα οποία ήδη έχουν καταθέσει στην Επιτροπή με τα πραγματικά τους στοιχεία. Στην περίπτωση που έχουν έτσι τα πράγματα, εκτιμούν ότι δεν έπρεπε να είχαν υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ωστόσο, οι δικαστικές αρχές είναι αρμόδιες να αποφασίσουν και για τον τόπο που θα γίνει η κατάθεση. Αν θα μεταβούν, δηλαδή, στη Βουλή ή μέλη της Επιτροπής θα πάνε σε κάποιο άλλο χώρο.

Η Επιτροπή θα εξετάσει και την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ως μάρτυρα και όχι ωε ύποπτη, όπως είχε ζητήσει το ΚΙΝΑΛ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here