Στη Σόφια για το Eurogroup ο Τσακαλώτος – Παρουσιάζει το αναπτυξιακό σχέδιο

0
45

Σήμερα διοργανώνεται στη Σόφια το άτυπο Eurogroup όπου ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρουσιάσει επισήμως το μεταμνημονιακό αναπτυξιακό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης.

Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δράσεις για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Οι εργασίες του Eurogroup ξεκίνησαν στις 9.00 το πρωί. Όπως αναφέρεται στην ατζέντα, οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών θα ενημερώσουν τους ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην τέταρτη αξιολόγηση και για την πορεία προς την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε τεχνικό επίπεδο εντός του Μαΐου.

Στο Eurogroup θα συζητηθεί σε τεχνικό επίπεδο ο μηχανισμός της ρήτρας ανάπτυξης, ως μέρος των πιθανών μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, καθώς και το πλαίσιο εποπτείας μετά το πρόγραμμα, καθώς και το ζήτημα της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here