Στην «κινούμενη άμμο» της νόσου Αλτσχάιμερ ο Ομάρ Σαρίφ

0
127

 

Ο σπουδαίος Αιγύπτιος ηθοποιός Ομάρ Σαρίφ, που έχει αφήσει το στίγμα του στον παγκόσμιο κινηματογράφο με εμβληματικούς ρόλους σε κλασικές ταινίες, όπως ο Λώρενς της Αραβίας, ο Δόκτωρ Ζιβάγκο και Ένα Αστείο Κορίτσι, πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Αυτό αποκάλυψε ο γιος του Ταρέκ Ελ Σαρίφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo», όπου μίλησε για το πρόβλημα υγείας που βασανίζει τον πατέρα του τα τελευταία τρία χρόνια.

«Ο πατέρας μου πάσχει από Αλτσχάιμερ. Είναι δύσκολο να καθορίσουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται. Είναι προφανές ότι η κατάσταση του δεν θα βελτιωθεί ποτέ, αντιθέτως, μόνο θα επιδεινώνεται», επισήμανε ο γιος του 82χρονου ηθοποιού.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι, ενώ ο Σαρίφ γνωρίζει ακόμα ότι είναι ένας διάσημος ηθοποιός, όταν τον πλησιάζουν θαυμαστές του στον δρόμο αισθάνεται σύγχυση, καθώς δεν είναι σίγουρος αν είναι όντως παλιοί γνωστοί του που έχει ξεχάσει ή κάποιοι που απλά εκτιμούν τη δουλειά του.

«Η απώλεια μνήμης επηρεάζει συγκεκριμένα πράγματα, λεπτομέρειες όπως συγκεκριμένα μέρη όπου έχει βρεθεί στο παρελθόν ή με ποιόν έχει συνεργαστεί σε μία ταινία. Για παράδειγμα, θυμάται ότι έπαιξε τον Δόκτορα Ζιβάγκο, αλλά δεν θυμάται πότε», εξήγησε ο Ταρέκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here