Στην Κύπρο η Eurovision; – Τελεσίγραφο στο Ισραήλ

0
190

Φουντώνουν ξανά οι φήμες που θέλουν τη Eurovision να πραγματοποιείται στην Κύπρο την επόμενη χρονιά.

Ρεπορτάζ του ισπανόφωνου καναλιού Formula Tv αναφέρει ότι η EBU προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία αν οι χώρες μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Μάλιστα, την είδηση αυτή την επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία μεταδίδουν ότι η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz δημοσιεύει και λεπτομέρειες της συνάντησης. Όπως αναφέρεται, η EBU και οι ισραηλινές αρχές συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν τις προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν για τον επόμενο διαγωνισμό.

Η EBU ήταν ξεκάθαρη δίνοντας ένα αυστηρό μήνυμα προς στις ισραηλινές αρχές: «Ο διαγωνισμός δεν θα πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ εάν οι χώρες μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο!»

Αναφέρεται μάλιστα ότι αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ), συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας.

Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

Η Formula TV αναφέρει ότι η EBU θεωρεί την Κύπρο και την Αυστρία ως εναλλακτικές λύσεις για να φιλοξενήσουν την επόμενη Eurovision.

Πηγή: philenews.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here