Στην τελευταία θέση η Ελλάδα στην κοινωνική δικαιοσύνη

0
54

Βελτιώσεις αλλά και τεράστιες διαφορές ανάμεσα σε Βορρά και Νότο “βλέπει” ο ετήσιος Δείκτης Κοινωνικής Δικαιοσύνης του ιδρύματος Μπέρτελσμαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα, όσον αφορά στην κοινωνική δικαιοσύνη κατατάσσεται στην τελευταία θέση.

Όπως επισημαίνεται στον ετήσιο Δείκτη Κοινωνικής Δικαιοσύνης 2017 του ιδρύματος Μπέρτελσμαν, που βασίζεται στα στοιχεία της Eurostat, η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας βελτίωσε την κατάσταση στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Το γερμανικό ίδρυμα εξετάζει τις εξελίξεις στον τομέα της κοινωνικής δικαιοσύνης με βάση 6 τομείς: Αποφυγή φτώχειας, απασχόληση, παιδεία, υγεία, αποφυγή διακρίσεων και δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών.

Αρνητικά αποτιμά η έκθεση του ιδρύματος Μπέρτελσμαν ότι το 41% των ανέργων στην Γερμανία είναι μακροχρόνια άνεργοι, όπως σημειώνει η Deutsche Welle.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκονται, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Τσεχία, Σλοβενία, Ολλανδία και Γερμανία, ενώ την τελευταία θέση, την 28η, καταλαμβάνει η Ελλάδα, καθώς το 35,6% του ελληνικού πληθυσμού κινδυνεύει με φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό.

Αν και η ανεργία στην Ελλάδα μειώθηκε από το 27,7% το 2013 στο 23,7% το 2016, σχεδόν οι μισοί νέοι είναι άνεργοι (47,3%), ενώ πριν από τέσσερα χρόνια η νεανική ανεργία στην Ελλάδα έφθανε το 58,3%.

Τα στοιχεία για την κοινωνική δικαιοσύνη βασίζονται στο βιοτικό επίπεδο της εκάστοτε χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here