Στήριξη Εισαγγελέων στην Ξένη Δημητρίου για Κουφοντίνα…

0
110

Aσπίδα προστασίας ύψωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία δέχεται πυρά επειδή άσκησε αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το «όχι» σε άδεια στον τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά την κριτική που ασκήθηκε για την ασκηθείσα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναίρεση κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που απέρριψε αίτημα κρατουμένου για χορήγηση τακτικής άδειας από το κατάστημα κράτησής του, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στο οποίο περιλαμβάνεται και η άσκηση αναίρεσης κατά βουλευμάτων και δικαστικών αποφάσεων», αναφέρει.

»Κατά συνέπεια, κάθε δήλωση από πολιτικά πρόσωπα που επιχειρεί να αποδώσει σκοπιμότητα στη συγκεκριμένη ενέργεια της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι τουλάχιστον ατυχής και βλάπτει το κύρος της Δικαιοσύνης».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται στην εντατική, επειδή η υγεία του έχει επιβαρυνθεί από την απεργία πείνας. Την Τρίτη θα συνεδριάσει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεσή του. Αν δεχθεί την αναίρεση της κυρίας Δημητρίου, τότε το Δικαστικό Συμβούλιο στον Βόλο (με διαφορετική σύνθεση) θα ξανακρίνει το θέμα της άδειας Κουφοντίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here